Enciclopedia Clopotel
Adauga Articol
Hong Kong si Macao
Afganistan    Angola    Arabia Saudita si Yemen    Argentina    Australia    Austria    Bangladesh    Belgia    Bolivia    Brazilia    Bulgaria    Canada    Cehia    Chile    China    Columbia    Coreea de Nord si de Sud    Costa Rica si Panama    Danemarca    Ecuador    Egipt    Elvetia    Estonia    Filipine    Finlanda    Franta    Germania    Grecia    Hong Kong si Macao    India    Indonezia    Insulele Feroe    Iordania    Iran    Irlanda    Israel    Italia    Japonia    Letonia    Libia    Lituania    Mexic    Mongolia    Norvegia    Olanda    Peru    Polonia    Regatul Unit al Marii Britanii    Romania    Rusia    Slovacia    SUA    Suedia    
Hong Kong si Macao


Hong KongSuprafata
1074 km
Populatia
6.000.000 locuitori
Densitatea populatiei
5.355 locuitori/km2
Capitala
Victoria, 1.176.000 locuitori
Limbi oficiale
engleza, cantoneza, mandarina
Produsul intern brut
58 000 dolari SUA
Produse importate
piese de masini, produse textile, alimentare si chimice
Produse exportate
imbracaminte, produse textile, jucarii, aparate radio.
Moneda oficiala
dolar Hong Kong (1 dolar - 100 centi)
Forma de stat
colonie britanica

CARACTERISTICI GEOGRAFICE
Hong Kong este situat pe Coasta Chinei, la est de Raul Pearl. Este formata din Insula Hong Kong, ostroave (80 km, Peninsula Kowloon (10 km) si Noile Teritorii de pe continent (980 km). Tinutul este in mare parte vulcanic. Cel mai inalt varf este Tai o Shan, pe continent (957 m). Clima este umeda, cu veri calde (29°C in iulie) si ierni mai reci (16°C). Cantitatea totala de precipitatii pe an este de circa 220 cm, dar majoritatea cad in lunile musonice dintre mai si septembrie. Uneori la sfarsitul verii Hong Kong-ul este lovit de taifunuri.

POPULATIA
Ratele de natalitate mari si o emigrare masiva a chinezilor din China comunista si alte tari din Asia de sud-est a adus la crsterea masiva a populatiei. Chinezii reprezinta 98% din populatie, cu un numar mic de straini, in principal britanici. Orasul nou Tsuen Wan din Noile Teritorii a fost proiectat pentru 860000 de locuitori, dar mai exista probleme grave de cazare. Numarul emigrantilor chinezi a crescut dupa 1997, cand a expirat contractul britanic si Hong Kong-ui a devenit parte a Chinei.

ECONOMIA
Foarte putin pamant este cultivabil, folosit in principal pentru legume, fructe si flori. Se practica putin pescuit dar economia este bazata pe industrie, comert si finante. Se produce o mare varietate de bunuri, inclusiv echipamente optice si electronice, jocuri, jucarii, articole din material plastic, incaltaminte si ceasuri.

MACAO

Populatia de 479000 de locuitori este ingramadita pe o suprafata totala de 15,5 km, cu o densitate medie de 25827 locuitori/km. Macao este situat pe partea vestica a raului Pearl, la 64 km de Hong Kong si consta dintr-o peninsula si doua insule. Economia depinde in totalitate de turism si industriile prelucratoare precum cea de articole electrice si jucarii.

Hong Kong

Clopotel.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate