Enciclopedia clopotel

Istorie

Perceptia generala asupra istoriei, istoriografia si predarea istoriei si au jucat diverse roluri in trecut. Astfel ele au avut un anumit aport la constituirea sentimentelor si a memoriei colective si individuale de apartenenta, formarea conceptiilor despre trecut, ceea ce a determinat anumite opinii despre prezent si proiectii pentru viitor in cunostinta de cauza si, de asemenea, la imbogatirea omenirii din punct de vedere cultural.

Istoria a avut contributii importante si la crearea si dezvoltarea unor identitati de grup cu tendinte de exclusivism si aroganta, aparitia urii intre diverse grupuri etnice, sociale, politice si religioase si chiar natiuni, istoria a asiguart cumva o scuza sau o justificare unor politici ce au condus la conflicte si razboaie, discriminare si persecutii.

Istorie

Prin aceste exemple devine evidenta importanta istoriei in viata oamenilor, opinie impartasita si de istoricul Nicolae Iorga care spunea ca "Un popor care nu-si cunoaste istoria este ca un copil care nu-si cunoaste parintii".