Evenimentele istorice ale zilei

Aici gasesti in fiecare zi evenimentele ce si-au lasat amprenta asupra istoriei

Descopera-le pe cele mai importante!

16 noiembrie

- 1979 -

Se inaugureaza primul tronson de metrou din Bucuresti

La 16 noiembrie 1979 se inaugureaza primul tronson de metrou din Bucuresti, parte a magistralei I, care avea sase statii si functiona intre Semanatoarea si Timpuri Noi.

- 1995 -

Ziua internationala a tolerantei

Ziua internationala a tolerantei este marcata in fiecare an la 16 noiembrie, pentru a indemna omenirea la intelegere si respect reciproc, dialog si cooperare intre culturi, civilizatii si popoare, pentru a descuraja atitudinile extremiste dominate de violenta si ura. Aceasta zi a fost proclamata la 16 noiembrie 1995, in cadrul Conferintei generale a UNESCO de la Paris, cand statele membre UNESCO au adoptat "Declaratia principiilor tolerantei", enuntata in 1986, care defineste termenul de toleranta ca fiind respectul, acceptarea si aprecierea diversitatii si bogatiei culturale, a manierelor de exprimare, a calitatii noastre de fiinte umane.

- 2001 -

Are loc premiera primului film din seria de mare succes Harry Potter

La 16 noiembrie 2001 are loc premiera primului film din seria de mare succes Harry Potter – "Harry Potter si piatra filozofala". Descopera cat de bine cunosti filmele "Harry Potter" in sectiunea Teste din site-ul clopotel.ro

Harry Potter