Enciclopedia Clopotel
Adauga Articol
Rinocer
Arici    Balena    Camila    Cangur    Castorul    Chinchilla    Cimpanzeu    Delfin    Elefant    Ghepardul    Girafa    Hipopotam    Iepure    Leu    Liliac    Lup    Oaie    Pangolin    Pisica    Puma    Ren    Rinocer    Tigru    Urs polar    Ursul Koala    Ursul Panda    Veverita    Zebra    
Rinocer


Rinocerul se gaseste in Asia si Africa. Locuieste in savane deschise sau cu tufisuri, dar mai ales in zona dintre savana si padure.
Corpul animalului este foarte mare si gras, asemanator cu un butoi, iar capul este mare, avand pe nas 2 coarne curbate pe nas, unul mai lung decat celalalt. Picioarele sunt groase si puternice, pentru a putea sustine corpul imens si se termina cu 3 degete, iar pielea este groasa si acoperita cu par putin si rar. Culoarea pielii este gri (pentru rinocerul alb) sau neagra.

Rinocer

Lungimea si greutatea rinocerului difera in functie de specia din care face parte, astfel ca rinocerul negru are lungimea de 3-4 m si 1,30 m inaltime la nivelul umerilor, iar in cazul rinocerului alb lungimea este de 3,5-5 m, iar inaltimea cuprinsa intre 1-2 m. Greutatea rinocerului negru este de 1.000-2.000 kg, iar a celui alb de 2.300-3.600 kg.
Rinocerul negru ramane in legatura numai cu mama sa, spre deosebire de cel alb, care ramane intr-un cerc de prieteni.

Acest animal este ierbivor si se hraneste cu muguri, iarba grasa, frunze, copaci mici si tufisuri.
Nu are dusmani in randul animalelor, ci in randul oamenilor. Acestia il vaneaza pentru coltul frontal. Pentru a se apara se ascunde in spatele copacilor grosi, care il ajuta la camuflare Daca pericolul este mare rinocerul se foloseste de cornul din frunte, fiind foarte agresiv. Din aceasta cauza este declarat animal periculos.

Este aproape in permanenta plin de noroi, acesta protejandu-l impotriva soarelui puternic si insectelor. Pentru a scapa de acestea din urma permite anumitor pasari sa stea pe spatele lui si sa manance aceste insecte.
Rinocerul da impresia ca e gata de atac in orice clipa, pentru ca are vederea slaba. Are capacitatea de a alerga cu 50 de km\ora in timp ce loveste in permaneta cu cornul. Se poate intoarce repede intr-un spatiu mic, dand dovada de multa agilitate.

Rinocerul alb este al al doilea mamifer ca marime dupa elefant.

Clopotel.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate