Enciclopedia clopotel

Balena

Balena este unul dintre cele mai cunoscute si mai mari animale. Aceasta este mamifer si face parte din familia cetaceelor. Una dintre cele mai cunoscute specii de balena este balena albastra, animal ce traieste in aproape toata oceanele Pamantului.

Balena

Balenele albastre au intre 23 si 24,5 metrii lungine si pot cantari pana la aproximativ 110 tone, fapt pentru care sunt cunoscute drept cele mai mari vietuitoare de pe Terra. Corpul balenelor este lung, neted si ascutit, iar partea superioar a capului este foarte lasa si turtita. Capul balenei reprezinta aproape o patrime din lungimea corpului, in timp ce aripile din spate sunt foarte mici. 

BalenaBalena

Balenele albastre traiesc singure sau in grupuri foarte mici insa, de cele mai multe ori, traiesc in perechi. Aceasta specie de mamifere are capacitatea de a inota cu o viteza de aproape 50 de km/h. O balena albastra poate face pui cand ajunge la varsta de 6 - 10 ani, deoarece in aceasta perioada atinge maturitatea. Puiul unui balene se dezvolta in burta mamei timp de 12 luni, si se nasc la intervale de 2 - 3 ani.

Pe langa balena albastra, exista si alte specii de balene cum ar fi: balena cu capul arcuit, balena gri, balena cu cocoasa si balena Minke.