Enciclopedia clopotel

Naruto

Serialul de desen animat Naruto este o adaptare a seriei manga, scrisa si ilustrata de Masashi Kishimoto. Premiera serialului produs de Studio Pierrot si Aniplex a avut loc pe 3 octombrie 2002 in Japonia pe TV Tokyo Network si pe postul Animax. Nu dupa mult timp, Naruto a ajuns atat in Statele Unite, cat si in Canada, Marea Britanie si Australia.

Naruto

Povestea animeului il are ca protagonist pe Naruto Uzumaki, un ninja adolescent, plin de energie, imprevizibil si hiperactiv. El este intr-o continua cautare de lucruri noi si parcurge drumul maturizarii, vrand sa devina Hokage, unul dintre cei mai puternici ninja si de asemnea liderul satului Konohagakure (Satul ascuns intre Frunze).

NarutoNaruto

In urma cu doisprezece ani, Demonul Vulpe Cu Noua Cozi ataca satul Konohagakure si provoaca daune mari si moartea multor oameni. Liderul satului la acea perioada se hotaraste sa-si sacrifice viata, astfel sigiland Vulpea in corpul copilului Naruto, urmand ca acesta sa fie respectat de sateni pentru ca tine inchis in el demonul ce putea distruge intregul sat. In ciuda acestui fapt, oamenii l-au tratat cu dispret de-a lungul intregii sale copilarii, fiind privit ca insasi demonul ce le-a tulburat viata in urma cu 20 de ani. Totul incepe sa se schimbe atunci cand Naruto devine absolventul Academiei Ninja, si i se deschide calea spre oamenii si spre evenimentele ce ajung sa-i schimbe radical viata.

Naruto
Naruto

Naruto parcurge drumul spre indeplinirea visului sau, impreuna cu doi buni prieteni Sasuke Uchiha si Sakura Haruno, tineri ninja cu care formeaza echipa condusa de profesorul Kakashi Hatake. De asemenea, acestia invata impreuna noi tehnici de lupta, ajung sa cunoasca si alte sate si pornesc o calatorie ce se va termina atunci cand Naruto va deveni un adevarat Hokage al satului Konoha.  Pe langa acesti protagonisti, sunt prezente in film si personaje precum Kakashi, Tsunade, Jiraiya si membrii celorlalte echipe si sate. De asemenea, pe parcursul serialului apar cei trei ninja cunoscuti ca "Sand Siblings" (Fratii Nisipului), Temari, Kankuro, si Gaara.  

(A.M.)