Enciclopedia clopotel

Viata cu Louie

"Viata cu Louie" este un un serial american de desen animat ce se bazeaza pe copilaria comediantului Louie Anderson, ce a crescut in localitatea Wisconsin alaturi de familia sa. Desenul animat a fost creat de Matthew O'Callaghan si Louie Anderson si a debutat pe 24 decembrie 1994 ca episod special de Craciun al postului de televiziune Fox Kids. Un an mai tarziu apare primul sezon "Viata cu Louie", ce a fost urmat de alte doua pana in 1998, avand in total 39 de episoade.

Viata cu Louie

Louie, personajul principal al serialului, este un copil grasut de opt ani ce traieste in Wisconsin. El are un frate pe nume Tommy Anderson, iar ca prieteni pe Mike Grunewald si Jeannie Harper. O buna parte din umorul serialului se datoreaza lui Andy Anderson, tatal lui Louie, un veteran al celui de al Doilea Razboi Mondial. Aparent acesta este un tata sever, morocanos, caruia nu-i convine mai nimic, insa in realitate este o persoana grijulie la fel ca si mama lui Louie. De asemenea, personajul principal are un dusman, Glen Glenn, care il cicaleste de fiecare data cand are ocazia.  

Primul sezon al serialului avea ca introducere a fiecarui episod, un monolog despre copilarie si familie tinut de realul Louie Anderson. Aceasta scena se transforma intre timp in desen, iar episodul continua. Spre deosebire de prima serie, celelalte doua au ca introducere o scena in care Louie alearga spre televizor, butoneaza putin telecomanda  si spune: "Sa va zic cate ceva despre familia mea". In generic apar cateva secvente in care Louie isi baga doua bete in nas, sare de pe trambulina in piscina si stropeste toata lumea de pe margine, terminand cu imaginea in care el sta pe saltea in piscina cu televizorul plutind pe o roata de masina.

Serialul "Viata cu Louie" este unul foarte popular si indragit, fapt pentru care a castigat doua "Daytime Emmy Awards".

(A.M.)