Enciclopedia clopotel

Bugs Bunny

Bugs Bunny este un personaj de desen animat foarte popular. El este binecunoscutul iepure din seria de desene animate Looney Tunes ce a luat nastere din desenele lui Tex Avery si Robert McKimson in anul 1940 in Brooklyn, New York. In spatele vocii lui Bugs Bunny se afla Mel Blanc, iar muzica a fost compusa de Carl Stalling, Milt Franklyn si William Lava. Bugs Bunny are un accent ce combina dialectele din Bronx si Brooklyn. Replica lui preferata este binecunoscuta "What's up, Doc?" rostita de cele mai multe ori in timp ce roade un morcov.

Bugs Bunny

Oficial, Bugs Bunny a aparut pe 27 iulie 1940 in filmul de animatie A Wild Hare. Iepurele animat si-a facut aparitia de-a lungul timpului in peste 150 de seriale, toate, inafara de douasprezece din ele, fiind difuzate frecvent la TV chiar si in prezent. Deseori Bugs Bunny are puterea de a schimba realitatea dupa bunul plac si chiar de a se juca cu legile fizicii, fiind considerat cel mai istet personaj de desen animat. Cu toate astea, daca devine rautacios si egoist toate puterile lui dispar, nereusind sa-si invinga adversarul. Unul dintre cei mai cunoscuti dusmani ai sai este vanatorul Elmer.

Bugs BunnyBugs Bunny

Desenele ce il au ca protagonist pe Bugs Bunny par a nu imbatrani niciodata. In 1996 apare in filmul "Space Jam" alaturi de baschetbalistul Michael Jordan, iar in prezent iepurele este logo-ul Warner Bros.

(A.M.)