Enciclopedia clopotel

Mica Sirena

"Mica sirena" este cel de-al 28-lea film clasic de animatie produs de Wald Disney. Productia este o adaptare a povestii cu acelasi nume, scris de Hans Christian Andersen si a fost lansata pe 15 noiembrie 1989 de Walt Disney Pictures si Buena Vista Distribution. Acest film a readus pe picioare din punct de vede financiar compania Wald Disney, deoarece a avut incasari de peste 80 de milioane de dolari in S.U.A.

Little Mermaid

Povestea o are in centrul actiunii pe Ariel, o tanara sirena alintata si incapatanata care s-a plictisit de viata pe care o duce in mare. Astfel, ea incalca porunca tatalui ei si iese la suprafata apei impreuna cu Flounder, un pestisor care ii este prieten. Ariel isi doreste din ce in ce mai mult sa cunoasca oamenii, chiar daca stie ca acest lucru ii este interzis. Intr-o noapte, tanara sirena iese din nou la suprafata apei si salveaza de la inec un tanar print pe nume Eric. Acestia se indragostesc unul de celalalt si lupta pentru dragostea lor, atat impotriva prejudecatilor cat si impotriva fortelor raului.

Little Mermaid

"Mica Sirena" a fost primul film de desen animat produs de Disney, in care se folosesc secvente de animatie realizate pe computer. De asemenea, impreuna cu "Frumoasa si Bestia", "Mica Sirena" a fost filmul a marcat perioada de revenire in forta a filmelor de animatie.

Little MermaidLittle Mermaid

Productia a avut un mare succes, iar datorita acestui lucru filmul a continuat cu o a II-a parte numita "Intoarcerea in mare" si cu o a III-a parte numita "Mica sirena III".

(A.C)