Enciclopedia clopotel

Sailor Moon

Sailor Moon

Sailor Monon este un serial japonez anime al carui scenariu a fost scris de Naoko Takeuchi. Acesta prezinta povestea reincarnarii regatului sistemului solar si lupta cu fortele negative. Protagonistele serialului sunt niste adolescente care se transforma in eroine numite Sailor Senshi (soldat/ luptator), invocand numele lunii si a planetelor. Anime-ul are 5 sezoane, 200 de episoade, 3 filme si 5 seriale speciale si este unul din serialele reprezentative pentru genul magical girls.

Sailor MoonSailor Moon

Personajul principal este Usagi Tsukino, o adolescenta de 14 ani, plangacioasa, alintata, plina de viata si deloc responsabila. Viata ei este una linisita pana cand o intalneste pe Luna, o pisica vorbitoare ce are un semn de semiluna in frunte. Acest ciudat animal ii da viata peste cap, spunandu-i ca este aleasa pentru a lupta impotriva fortei intunericului ce va invada orasul Tokyo. Astfel, Usagi invata cum sa se transforme intr-un senshi numit Sailor Moon si incepe sa lupte impotriva raului, cautand Cristalul de argint si printesa Lunii.

Luna si ArtemisSailor Moon

Pentru a reusi sa salveze Pamantul, Sailor Moon nu lupta singura. Ei i se alatura inca patru luptatoare, intruchipari ale planetelor Marte, Venus, Mercur si Jupiter. Impreuna cu acestea, cu Luna, Artemis si Marscatul in frac, Sailor Moon reuseste sa parcurga drumul spre maturizare, spre iubire si intr-un final spre aflarea adevarului despre viata ei anterioara.

(A.M.)