Enciclopedia clopotel

Tom si Jerry

Tom si Jerry este unul dintre cele mai cunoscute si longevive seriale de desen animat. Create de animatorii William Hanna si Joseph Barbera pentru Metro-Goldwyn-Mayer, binecunoscutele personajele Tom si Jerry au impresionat de fiecare data prin nesfarsita rivalitate dintre ele. Cei doi animatori au creat de-a lungul carierei lor 114 episoade Tom si Jerry, episoade cu care au castigat de sapte ori premiul Oscar, concurand cu Wald Disney.

Tom si Jerry

In aproape fiecare episod scenariul se bazeaza pe incercarile lui Tom, un motan alintat, de a-l prinde pe Jerry, soricelul maro ce ii sta mereu prin preajma. De foarte putine ori se intampla ca Tom sa-l prinda pe Jerry si asta din cauza naivitatii motanului. Cu toate ca au avut un mare succes, episoadele acestui desen animat au fost des criticate pentru excesul de violenta de care dau dovada.

Tom si JerryTom si Jerry

De asemenea, muzica joaca un rol extrem de important in aceste desene animate deoarece ea accentueaza starea de spirit pe care vor sa o transmita personajele. Melodiile au fost create de Scott Bradley, compozitor care a combinat muzica jazz cu cea pop si cea clasica.

Tom si JerryTom si Jerry

Pe langa cele doua personaje principale, isi fac aparitia si alte caractere precum Tuffy, micutul prieten a lui Jerry, Killer, buldogul puternic care il fugareste pe Tom sau Mother Two-Shoes, stapana casei in care locuiesc personajele principale.

(A.M)