Enciclopedia clopotel

Mickey Mouse

Mickey Mouse este un personaj de desen animat ce a devenit un simbol pentru Walt Disney. El a fost creat in anul 1928 de catre Ub Iwerks si Walt Disney care, de asemenea, i-a interpretat si vocea. Compania Walt Disney ii sarbatoreste ziua in data 18 noiembrie 1928 odata cu lanseara lui in animatia "Steamboat Willie".

Mickey MouseMickey & Minnie

Micul soricel a evoluat de la un simplu caracter de desene animate si benzi desenate, la unul dintre cele mai recunoscute simboluri din intreaga lume. Mickey Mouse a fost creat ca o inlocuire a desenului animat "Oswald the Lucky Rabbit", acesta fiind un caracter animat mai vechi, ce apartinea de asemenea studiourilor Disney. Dupa mai multe cercetari, animatorul Ub Iwerks a ajuns la concluzia ca oamenilor, si in special copiilor, le sunt mai dragi animalele mici si dragute. Marele success al soricelului Mickey Mouse se datoreaza asemanarii lui cu omul.

Mickey Mouse

Mickey si Minnie au debutat in scurt metrajul Plane Crazy, lansat in premiera in data de 15 mai 1928. Desenul a fost regizat in mare parte de Walt Disney, iar animatiile au fost realizate de Ub Iwerks. Actiunea desenul il plaseaza pe Mickey Theodore Mouse in postura de aviator amator. Dupa ce isi construieste propriul avion, el ii cere lui Minnie sa i se alature pentru primul zbor. Acesta se dovedeste a fi un sir lung de esecuri amuzante din cauza faptului ca Mickey incerca sa o sarute pe Minnie.

Animatia care l-a consacrat pe Mickey Mouse a fost "Steamboat Willie". Aceasta a fost printre primele desene animate din lume ce contineau o coloana sonora ce se imbina cu actiunea. Ideea animatiei il punea pe Mickey in postura de capitan al vasului "Steamboat Wille", iar numele pe care il purta era "Captain Pete".

Mickey MouseMickey Mouse

Cu timpul, faimosul soricel cu manusi si pantaloni rosii a interpretat nenumarate roluri, uneori fiind surprins chiar si in postura unui soricel obisnuit (When the Cat’s Away) sau a unui soldat (The Barnyard Battle).

La 18 noiembrie 1978, in onoarea a celei de-a cincizecia aniversare a vestitului Mickey Mouse, soricelul devine primul caracter de desen animat care are o stea pe Hollywood Walk Of Fame. Datorita marelui success de care are parte, Mickey apare si in multe jocuri video, precum "Mickey Mousecapade","Mickey Mania: The Timeless Adventures of Mickey Mouse, Castle of Illusion Starring Mickey Mouse", precum si in jocuri moderne destinate copiilor de varste mai fragede: "Disney's Magical Mirror Starring Mickey Mouse".

Ultimul serial animat in care Mickey si-a facut aparitia a fost "Mickey Mouse Clubhouse " in anul 2006. De-a lungul carierei sale, Mickey Mouse a avut peste 150 de aparitii in show-uri tv, benzi desenate sau jocuri video.

(A.M)