Enciclopedia clopotel

Familia Flinstone

Familia Flinstone este un serial american de desen animat produs de Hanna-Barbera Productions. Serialul a fost difuzat pentru prima oara in 1960 pe canalul de televiziune ABC si prezenta viata de zi cu zi a unui cuplu (Wilma si Fred Flinstone) si a prietenilor lor (Betty si Barney Rubble). Actiunea desenului animat se petrece in "epoca de piatra", insa toate aventurile personajelor sunt inspirate din viata cotidiana a americanilor din anii 1950.

The FlinstonesThe Flinstones

Familia Flinstone locuieste alaturi de vecinii si prietenii ei cei mai buni in orasul Bedrock. Acestia duc o viata asemanatoare celei din ziua de azi, avand parte de aceeasi tehnologie ca cea din prezent, insa adaptata la epoca de piatra. Majoritatea lucrurilor sunt facute din piatra, animalele dominante sunt dinozaurii, mamutii si tigrii preistorici, masinile sunt din lemn si sunt pornite cu ajutorul picioarelor, iar imbracamintea lor este confectionata din piele de animale.

The FlinstonesThe Flinstones

Umorul serialului este dat atat de aventurile prin care trec cele doua familii traznite, cat si prin modul in care reusesc sa-si rezolve sau nu problemele. De asemenea o alta sursa de umor este si felul in care animalele sunt folosite in tehnologie; atunci cand personajele se pozeaza, in interiorul camerei de fotografiat este o pasare care sculpteaza cu ciocul imaginea pe o piatra, sau atunci cand isi fac dus se folosesc de un mamut care ii stopeste cu apa din trompa.

Serialul a fost difuzat de ABC pana in anul 1966, pentru ca mai apoi sa fie preluat si de alte posturi de televiziune, fiind unul dintre cele mai de succes seriale create vreodata.

(A.M.)