Enciclopedia clopotel

Frumoasa si Bestia

Frumoasa si Bestia este unul dintre cele mai populare filme clasice de animatie din seria Wald Disney. Premiera productiei a avut loc pe 22 noiembrie 1991 si este o frumoasa adaptare realizata de Linda Woolverton a binecunoscutului basm ce poarta acelasi nume.

Beauty and The Beast

Acest desen animat s-a bucurat de un mare succes nu numai datorita povestii, cat si datorita coloanei sonore. Muzica acestui film a fost compusa de Alan Menken si Howard Ashman, si a facut ca intreaga productie sa fie mult mai bogata. Locul trei in topul celor mai bune filme din acea perioada, incasarile de peste 146 de milioane de dolari si castigarea premiului Oscar pentru cea mai buna coloana sonora au ridicat filmul de animatie rangul unui film legendar.

Beauty and The BeastBeauty and The Beast

"Frumoasa si Bestia" prezinta povestea unei tinere fete pe nume Belle, ce prefera sa fie prizoniera in locul tatalui ei  rapit si tinut in captivitate in castelul unei bestii. Petrecand mult timp in preajma bestiei, Belle ajunge sa o cunoasca si intr-un final sa se indragosteasca unul de celalalt. Astfel, dragostea lor reuseste sa desfaca blestemul, Bestia fiind defapt doar o infatisare monstruasa a unui tanar print fermecator.

Beauty and The BeastBeauty and The Beast

Aceast desen prezinta o poveste deosebita, deoarece este singura in care personajele principale se cunosc foarte bine inainte de a se indragosti. De asemenea, intr-un final povestea ransmite mesajul dragostei adevarate, care nu tine cont de infatisare, ci de frumusetea sufletului.  

(A.M)