Enciclopedia clopotel

Skateboarding

SkateboardingSkateboarding-ul este un sport recreativ, indragit de cele mai multe ori de tineri. Acestia se deplaseaza si improvizeaza diferite scheme cu ajutorul unei placi de skate.

Primele variante de placi de skate aveau o adancitura in placa, iar in acea adancitura era montata o tija ce avea la capat un ghidon. In timp, copiii au demontat tija si ghidonul si au inceput sa se deplasese folosind doar placa si cele patru roti. In 1950 au inceput sa se foloseasca placile din lemn si s-au facut niste modificari la dispozitivul rotilor pentru o manevrare mult mai usoara.

Skateboardingul a devenit mai popular in anul 1960, atunci cand surferii au inceput sa fie atrasi de acest sport. Astfel, Larry Stevenson, redactorul de la "Ghidul Surferului", a hotarat sa faca reclama skateboardingului, iar lucrurile au inceput sa evolueze.

In anul 1963 a avut loc primul concurs de skateboarding tinut in Scoala  Pier Avenue din Hermosa din California, iar primul parc de pentru skateboarderi a fost construit in Florida in anul 1976. Acest sport s-a axat foarte mult pe figurile realizate pe strada si a sariturilor. Unii sportivi mai talentati, precum Steve Rocco, au hotarat sa isi infiinteze propriile companii.

Pentru a practica acest sport, este nevoie in primul rand de o placa si de pantofi speciali care protejaza gleznele. Dupa ce echipamentul este procurat, sportivul trebuie sa invete sa stea pe placa si mai apoi sa impinga si sa-si tina echilibrul.