Enciclopedia Clopotel
Adauga Articol
Fotbal
Baschet    Box    Bungee Jumping    Fotbal    Handbal    Hochei    Judo    Karate-do    Parapanta    Polo    Role    Rugby    Scrima    Skateboarding    Tenis de camp    Volei    
Fotbal


Istoria fotbalului este inca in dezbateri, dar se pare ca jocul, asa cum il stim noi astazi, provine din Anglia secolului al XIX-lea. Fotbalul este un sport care starneste pasiuni in toata lumea, are un imens succes, in special in randul tinerilor si a cucerit fani din toate clasele sociale, indiferent de cultura, rasa si varsta.

Edson Arantes Do Nascimento - Pelé

Prima dovada istorica care atesta jocul cu mingea se afla in cronicile engleze din anul 1175. In Franta, in secolul al XIV-lea, se practica ceva asemanator de catre masele populare si anume jocul "La soule", iar in Italia "Il giuoco del calcio" (joc cu piciorul).

Ronaldo&Ronaldinho

La 26 octombrie 1863 ia fiinta in Anglia prima asociatie de fotbal si primul regulament de joc care cuprindea 13 articole.

"Federation Internationale de Football Association" (FIFA) a fost creata in 1904 la Paris de catre delegati ai Asociatiilor Nationale de Fotbal din Belgia, Danemarca, Franta, Olanda, Spania, Suedia si Elvetia pentru a promova fotbalul.

In 1930 FIFA a initiat organizarea campionatului mondial, a carei prima editie s-a desfasurat in Uruguay. Din 1932 sediul FIFA functioneaza in Zurich.
La aceasta data FIFA numara 204 de Asociatii Nationale de Fotbal afiliate.

Clopotel.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate