Evenimentele istorice ale zilei

Aici gasesti in fiecare zi evenimentele ce si-au lasat amprenta asupra istoriei

Descopera-le pe cele mai importante!

17 noiembrie

- 1538 -

Prima atestare documentara a asezarii Caracal din Oltenia

La 17 noiembrie 1538 are loc prima atestare documentara a asezarii Caracal din Oltenia, continuta in actul emis de cancelaria lui Radu Voda Paisie.

- 1561 -

Lupta de la Verbia

La 17 noiembrie 1561 are loc lupta de la Verbia in care Despot-Voda Iacob Heraclide, sprijinit de Habsburgi si de nobilimea protestanta polona, il infringe pe Alexandru Lapusneanu, Domn al Principatului Moldova.

- 1749 -

Se naste Nicolas Appert, inventatorul metodei de pastrare a alimentelor

La 17 noiembrie 1749 se naste inventatorul francez Nicolas Appert. A inventat metoda de pastrare a alimentelor mai mult timp prin inchiderea ermetica a acestora in ambalaj. Testeaza-ti cunostintele despre mari inventatori in sectiunea Teste din site-ul clopotel.ro

- 1970 -

Primul mouse de computer este patentat

La 17 noiembrie 1970 este eliberat patentul pentru primul mouse de computer, acesta fiind acordat lui Douglas Engelbart. Testeaza-ti cunostintele despre inventii si inventatori in sectiunea Teste din site-ul clopotel.ro

- 2003 -

Actorul Arnold Schwarzenegger devine Guvernatorul Californiei

La 17 noiembrie 2003 actorul american de origine austriaca, Arnold Schwarzenegger, devine Guvernatorul Californiei. Arnold Alois Schwarzenegger a fost culturist si actor american originar din Austria. Parcurge testul filmelor cu Arnold Schwarzenegger si vezi cate filme recunosti dupa indiciile din poze!

Arnold Schwarzenegger