Evenimentele istorice ale zilei

Aici gasesti in fiecare zi evenimentele ce si-au lasat amprenta asupra istoriei

Descopera-le pe cele mai importante!

17 noiembrie

- 1538 -

Prima atestare documentara a asezarii Caracal din Oltenia

La 17 noiembrie 1538 are loc prima atestare documentara a asezarii Caracal din Oltenia, continuta in actul emis de cancelaria lui Radu Voda Paisie.

- 1561 -

Lupta de la Verbia

La 17 noiembrie 1561 are loc lupta de la Verbia in care Despot-Voda Iacob Heraclide, sprijinit de Habsburgi si de nobilimea protestanta polona, il infringe pe Alexandru Lapusneanu, Domn al Principatului Moldova. Afla cum este descris Alexandru Lapusneanu in nuvela lui Costache Negruzzi!

- 1749 -

Se naste Nicolas Appert, inventatorul metodei de pastrare a alimentelor

La 17 noiembrie 1749 se naste inventatorul francez Nicolas Appert. A inventat metoda de pastrare a alimentelor mai mult timp prin inchiderea ermetica a acestora in ambalaj. Testeaza-ti cunostintele despre mari inventatori in sectiunea Teste din site-ul clopotel.ro

- 1970 -

Primul mouse de computer este patentat

La 17 noiembrie 1970 este eliberat patentul pentru primul mouse de computer, acesta fiind acordat lui Douglas Engelbart. Testeaza-ti cunostintele despre inventii si inventatori in sectiunea Teste din site-ul clopotel.ro

- 2003 -

Actorul Arnold Schwarzenegger devine Guvernatorul Californiei

La 17 noiembrie 2003 actorul american de origine austriaca, Arnold Schwarzenegger, devine Guvernatorul Californiei. Arnold Alois Schwarzenegger a fost culturist si actor american originar din Austria. Parcurge testul filmelor cu Arnold Schwarzenegger si vezi cate filme recunosti dupa indiciile din poze!

Arnold Schwarzenegger