Enciclopedia Clopotel
Adauga Articol
Judo
Baschet    Box    Bungee Jumping    Fotbal    Handbal    Hochei    Judo    Karate-do    Parapanta    Polo    Role    Rugby    Scrima    Skateboarding    Tenis de camp    Volei    
Judo


Judo este o arta martiala japoneza moderna, care a plecat de la principiile traditionalului jujutsu, pastrand tehnicile de aruncare si prizele acestuia. Acest stil de jujutsu a fost creat de profesorul Jigaro Kano, care l-a numit pentru inceput Kano-ryu, iar mai tarziu a luat denumirea de Kodokan Judo.

Judo

In 1882 Jigoko Kano, impreuna cu cativa prieteni devotati, care-i impartaseau entuziasmul, au inchiriat o cladire in Tokio, unde au deschis prima scoala de jodo Kodokan, punand astel bazele unei noi forme de lupta. Principiile acestui sport de bazeaza pe forta si se folosesc proiectari, secerari, fizari la sol, srangulari si luxari.

La inceputul secolului trecut, judoul s-a raspandit in Europa si astfel si-a pierdut proprietatile de arta martiala transformandu-se intr-un sport. In 1964 judo a intrat in randul probelor olimpice.  

In tara noastra judo-ul a patruns in anul 1928, fiind practicat in cercuri mai restranse, ca mai apoi, in 1957, sa apara primele echipe de club in Bucuresti, Arad, Cluj-Napoca. 
Clopotel.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate