Enciclopedia clopotel

Karate-do

Karate-do este o arta martiala japoneza ce isi are originea in Okinawa. Aceasta arta martiala a aparut in anul 1922 iar numele sau vine de la cuvintele "kara" care inseamna gol, "te" care semnifica mana si "do" care inseamna cale. In concluzie semnificatia numelui este "calea mainii goale".

Karate-do

Karate provine din diferite stiluri de arte martiale chinezesti, cum ar fi kung-fu, pokkeck, respectiv shaolin quang-fa.Intemeietorul karatedo-ului modern este Gichin Funakoshi, care a facut aceasta arta martiala cunoscuta prin intermediul prelegeri si diferite demonstratii.
 
In karate se utilizeaza lovituri cu mainile si picioarele, blocaje, prize, proiectari si secerari.  Stilurile acestei arte martiale difera prin tehnicile de lupta si principiile strategice folosite, insa toate stilurile folosesc doua functii de baza si anume: kata si kumite. Locul in care se practica Aceasta arta martiala se numeste dojo, iar practicantul de karate se numeste karateka. Sportivii sunt impartiti in functie de gradul de pregatire.