Enciclopedia Clopotel
Adauga Articol
Karate-do
Baschet    Box    Bungee Jumping    Fotbal    Handbal    Hochei    Judo    Karate-do    Parapanta    Polo    Role    Rugby    Scrima    Skateboarding    Tenis de camp    Volei    
Karate-do


Karate-do este o arta martiala japoneza ce isi are originea in Okinawa. Aceasta arta martiala a aparut in anul 1922 iar numele sau vine de la cuvintele "kara" care inseamna gol, "te" care semnifica mana si "do" care inseamna cale. In concluzie semnificatia numelui este "calea mainii goale".

Karate-do

Karate provine din diferite stiluri de arte martiale chinezesti, cum ar fi kung-fu, pokkeck, respectiv shaolin quang-fa.Intemeietorul karatedo-ului modern este Gichin Funakoshi, care a facut aceasta arta martiala cunoscuta prin intermediul prelegeri si diferite demonstratii.
 
In karate se utilizeaza lovituri cu mainile si picioarele, blocaje, prize, proiectari si secerari.  Stilurile acestei arte martiale difera prin tehnicile de lupta si principiile strategice folosite, insa toate stilurile folosesc doua functii de baza si anume: kata si kumite. Locul in care se practica Aceasta arta martiala se numeste dojo, iar practicantul de karate se numeste karateka. Sportivii sunt impartiti in functie de gradul de pregatire.   
Clopotel.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate