Enciclopedia Clopotel
Adauga Articol
Parapanta
Baschet    Box    Bungee Jumping    Fotbal    Handbal    Hochei    Judo    Karate-do    Parapanta    Polo    Role    Rugby    Scrima    Skateboarding    Tenis de camp    Volei    
Parapanta


Parapanta este un aparat de zbor asemanator parasutei. O parapanta obisnuita are o arie de aproximativ 23-35 de metri patrati, cu deschidere 8 - 12 mentri si o greutate de 3 - 7 kilograme. Confectionata din material textil, parapanta se umfla cu aer si ia forma unei aripi ce planeaza la distante destul de mari, mentinandu-se in zbor datorita curentilor de aer si abilitatilor parapantistului de manevrare a aparatului.

Parapanta

Pilotul este suspendat dedesuptul parapantei, printr-o serie de corzi rezistente si sta atarnat intr-un ham special numit seleta. Acest ham are atat rol de prindere si sustinere, cat si un rol protector, datorita pungii protectoare prinse de spatele pilotului.

                                ParapantaParapanta

Decolarea se face de obicei prin alergare de-a lungul unei pante sau prin tractare cu diferite dispozitive speciale. Spre deosebire de parasuta, parapanta nu este conceputa pentru a decola din elicopter. Pentru a practica acest sport extrem, sunt foarte importante cunostintele in aerodinamica si meteorologie. Zborul in sine este relativ simplu, daca pilotul are echipamentul adecvat la greutatea si experienta pe care o are in manevrarea unei parapante.   
Clopotel.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate