Enciclopedia Clopotel
Adauga Articol
Paun
Amfibieni    Ecologia animalelor    Evolutia vietuitoarelor    Insecte    Mamifere    Pasari    Pesti    Reptile    
Barza    Bufnita    Canar    Ciocanitoare    Corb    Flamingo    Lebada    Papagal    Pasarea Colibri    Paun    Pelican    Pescarus    Pinguinul    Porumbel    Randunica    Rata    Strut    Tucan    
Paun


Paunul se gaseste in sudul Asiei, in Congo in Africa si in insulele Hawaii. Aceasta pasare prefera locurile calduroase, cu multi copaci in jur.

Frumusetea paunului este legendara. Acesta are un corp durduliu, specific pasarilor, un gat lung si subtire care se termina cu un un cap mic.

Paun

Penele paunului sunt viu colorate in nuante stralucitoare de auriu, verde sau albastru, amestecate cu maro sau negru. Masculul este mult mai colorat decat femela, care mentine totusi aceleasi nuante ale penelor. O alta diferenta intre sexe la aceasta pasare este coada. In cazul masculului aceasta este multicolora si foarte mare, iar a femelei este mai mica si in culori mai pale.

Contrastand cu aceasta coada, corpul paunului nu este mai mare decat cel al unei rate, greutatea pe care o atinge fiind de doar 1-2 kg.

Paunul nu are o locuinta stabila, contruindu-si cuibul pe pamant sau in copaci mai micuti. Se hraneste cu seminte, insecte, viermi, broaste, soparle si serpi mici. Nu poseda abilitati in a se apara, neavand multi dusmani. Frumusetea paunului constituie principala cauza pentru care acesta este vanat de catre oameni.
Interesant in ceea ce-l priveste pe paun este modul in care isi rasfira coada, dand dovada de multa mandrie. Acest procedeu este folosit si in ritualul imperecherii.

Paun

Clopotel.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate