Enciclopedia clopotel

Corb

Corbul (Corvus corax) este cea mai raspandita pasare din lume (Europa, Africa, Asia, America) si de asemenea este cea mai mare pasare din ordinul Paseriformelor. Aceasta specie de pasare are in jur de 65-70 cm lungime. Penajul ei este de un negru uniform, lucios, cu usoare tente de albastru-metalic, iar cu ajutorul aripilor puternice reuseste sa zboare pana la inaltimi de peste 2000 de metri. Ciocul corbului este incovoiat, lung si puternic, iar ghiarele lui sunt ca a pasarilor de prada.

Corb

Corbul este o pasare omnivora ce se hraneste cu insecte, amfibieni, pesti, reptile, soricei si chiar si pasari mici. In cazurile mai speciale, aceasta pasare mananca si seminte sau paine si uneori are caracteristicile unui sanitar natural, hranindu-se cu cadavre.

CorbCorb

Corbii sunt considerati cele mai inteligente zburatoare de pe pamant, deoarece reusesc sa supravietuiasca un timp indelungat, atat in zone desertice, cat si in zone polare. De asemenea, inteligenta corbilor se dovedeste prin numarul de dialecte pe care il folosesc, prin usurinta cu care pot fi imblanziti si prin faptul ca pot retine si reproduce de la 9 la 20 de cuvinte pe care le folosesc in mod intentionat.

(A.M.)