Enciclopedia clopotel

Flamingo

Pasarea flamingo este o pasare cunoscuta pentru frumusetea si eleganta ei. Ceea ce atrage privirea la aceasta pasare este culoarea penajului: roz la specia europeana sau rosie la specia americana.

Culoarea pasarilor floamingo se datoreaza colorantilor continuti de crevetii cu care se hranesc. Cu cat cantiteatea de crevete este mai mare, cu atat culoarea flomingoului este mai proeminenta. Acest colorant intra in organismul pasarilor, iar pe langa culoarea pe care le-o ofera, are un rol important si in sanatatea organismului lor.

Flamingo

Frumoasa pasare flamingo are o inaltime de 1,5 m, iar picioarele ei lungi se termine in labe palmate. De asemenea, aceasta pasare are un cioc incovoiat, diferit de cel al altor pasari, prevazut cu lamele fine care ii permit sa filtreze apa din care isi pastreaza hrana. Pasarile flamingo traiesc pe lacuri calde si sarate, temperate si tropicale.

FlamingoFlamingo
Cuibul pasarilor flamingo consta intr-o movila din pamant, iar aici isi depun oul. Acesta este clocit de ambii parinti timp de 30 de zile, pentru ca mai apoi sa iasa din el un pui de flamingo de culoare gri. Abia la varsta de un an, puiul incepe sa apete culoare.

(A.M.)