Enciclopedia clopotel

Pasarea Colibri

Pasarea colibri este cea mai mica pasare din lume si este cunoscuta pentru rapiditatea cu care se misca in zbor. Aceasta specie de pasare face parte din familia trohilidaelor si traieste pe continentele americane in zona tropicala. Micile pasari viu colorate masoara in jur de 5 - 20 cm si nu cantaresc mai mult de 20 de grame.

Pasarea ColibriPasarea Colibri

Hrana pasarilor colibri consta in nectarul din flori, iar cantitatea pe care o consuma zilnic cantareste de doua ori mai mult decat greutatea lor. Acestea isi procura hrana din zbor, aripile lor miscandu-se cu o viteza extraordinara de 70 de ori pe secunda. Viteza este atat de mare, incat ochiul omului nu poate sa o urmareasca.De asemenea, pot zbura in toate directiile cu o incredibila usurinta, iar uneori pare suspendata in miscare

Pasarea colibri este una dintre pasarile cu cele mai multe caracteristici neobisnuite. Este numita "pasarea musca", poate zbura cu spatele, iar inima ei bate de 1.200 de ori pe minut. De asemenea, oul unei pasari colibri este mai mic decat un bob de mazare.

(A.M.)