Enciclopedia Clopotel
Adauga Articol
Canar
Amfibieni    Ecologia animalelor    Evolutia vietuitoarelor    Insecte    Mamifere    Pasari    Pesti    Reptile    
Barza    Bufnita    Canar    Ciocanitoare    Corb    Flamingo    Lebada    Papagal    Pasarea Colibri    Paun    Pelican    Pescarus    Pinguinul    Porumbel    Randunica    Rata    Strut    Tucan    
Canar


Canarul este una dintre cele mai putin pretentioase pasari. Fiind o pasare de colivie, este usor de intretinut si se adapteaza foarte repede oricarui mediu. Canarul este o pasare solitara si tocmai de aceea nu este afectat in cazul in care nu are un partener de colivie.

Numele pe care il poarta provine de la originea lor, si anume Insulele Canare. Micutele pasari s-au raspandit mai apoi in Insulele Madeirasi Azore.


 Canar

Varsta este un factor important, pentru ca un canar mascul, bine ingrijit, poate sa traiasca pana la 10 ani.

Diferentierea dintre sexe este semnificativa, deoarece masculul poate ciripi mult mai frumos decat o femela. Fara indoiala si femela ciripeste armonios, insa trilurile lor sunt mai scurte decat cele ale masculilor.

Un canar poate manca zilnic o greutate de seminte egala cu propria lui greutate. Amestecurile de seminte, disponibile in magazinele specializate, reprezinta hrana de baza.

Colivia canarului trebuie sa fie metalica sau din plastic, usor de curatat, si sa contina un recipient pentru apa si unul pentru mancare. Locul unde asezam colivia trebuie sa fie ferit de curentii de aer rece sau cald.

Sensibil si delicat, un canar bine ingrijit este cea mai adaptabila si rezistenta dintre toate pasarile cantatoare.

Clopotel.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate