Enciclopedia Clopotel
Adauga Articol
Insecte
Amfibieni    Ecologia animalelor    Evolutia vietuitoarelor    Insecte    Mamifere    Pasari    Pesti    Reptile    
Albina    Calugarita    Carabus    Fluture    Furnica    Gargarita    Greierele    Lacusta    Licurici    Musca    Plosnita    Tantarul    
Insecte


Dimensiunile insectelor variaza foarte mult, osciland in lungime intre 0,2 mm si 350 mm.

Corpul insectelor este format din segmente (metamere) care sunt grupate in 3 regiuni, si anume:
• cap - este format din 6 segmente ce prezinta organele vizuale (ochi compusi, oceli), o pereche de antene si aparatul bucal.
• torace - este constituit din 3 segmente; pe primul segment se articuleaza cate o pereche de picioare iar pe celelalte doua (la majoritatea insectelor) se gaseste cate o preche de aripi.
• abdomen - este alcatuit din 11 segmente, la care se adauga telsonul; in cazul majoritatii insectelor media segmentelor abdominale este cuprinsa intre 7 si 9.

Insecte

Corpul insectelor este acoperit cu un invelis protector chitinos rezistent care constituie scheletul extern sau exoscheletul.
Clopotel.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate