Enciclopedia clopotel

Halloween

Halloween-ul este o sarbatoare ce are loc in fiecare an pe data de 31 octombrie. Ea se sarbatoreste in tari precum Anglia, S.U.A, Canada, Irlanda, Japonia, iar in ultimii ani a inceput sa-si faca prezenta si in tara noastra. In seara de 31 octombrie oamenii obisnuiesc sa se deghizeze, sa viziteze case bantuite, sa se uite la filme de groaza si sa citeasca povesti inspaimantatoare.

Halloween

Halloween-ul isi are originile in cultura celtilor, iar potrivit acestora, in ziua de 31 octombrie, spiritele persoanelor care au murit in ultimul an se intorc pe pamant pentru a-si cauta un corp viu in care sa se reincarneze. De asemenea, se spune ca toate legile spatiului si timpului sunt oprite in aceasta zi pentru a permite spiritelor sa interactioneze cu cei vii. Povestea spune ca cei ce erau in viata incercau pe cat posibil sa nu fie posedati de spirite, motiv pentru care se deghizau in costume ciudate, faceau galagie si speriau spiritele venite pe pamant in cautare celor vii.

HalloweenHalloween

Numele acestei sarbatori provine de la prescurtarea denumirii "All Hallows' Even"(Ajunul zilei tuturor sfintilor), termen ce mai este cunoscut si sub numele de "All Saints' Day".
HalloweenHalloween

Unul dintre cele mai cunoscute simboluri ale acestei sarbatori este dovleacul sculptat in forma de cap cu o lumanare inauntru, ce poarta numele de "jack-o'-lantern". Originare din Europa, lanternele au aceasta forma deoarce se spune ca cea mai importanta parte din corpul unui om este capul, el fiind in stare sa tina departe spiritele rele.

(A.M.)