Enciclopedia clopotel

Pestele Clovn

Pestele clovn are o culoare portocalie stralucitoare, cu trei dungi albe. Aceste dungi sunt adesea marginite de culoare neagra. Dimensiunea lui este in medie de 9cm si traieste in grupuri la adapostul oferit de anemone.

Pestele Clovn poatrta si numele de pestele anemona, datorita relatiei speciale pe care o are cu aceasta planta.

Cel mai popular peste clovn este cel cu coada galbena, numit si amphiprion clarkii. El se adapteaza repede in acvariu, iar ceea ce il face atat de dorit este nuanta sa. Cei mai rari sunt pestii clovni rosii, sau amphiprion ephippium, cu un colorit puternic. Subfamilia amphiprioninae cuprinde 27 de specii.

 Pestele Clovn

Pestele clovn traieste in oceanul Pacific, in partea de vest, preferand locurile ascunse si pietrele. In cazul in care pestele clovn traieste in acvariu, se intelege foarte bine cu toate speciile de pesti.El prefera acvariile mijlocii .

Aceasta specie de peste se adapteaza repede la mediul in care traieste si de aceea se poate lipsi de anemona.

Pestele clovn se hraneste atat cu alge cat si cu carne, ceea ce ne spune despre el ca este un peste omnivor. Daca traieste in acvariu, pestele trebuie hranit de 2 sau 3 ori pe zi cu mancare marina de calitate.

In mod normal o femela are mai multi parteneri iar atunci cand moare, unul dintre masculi isi schimba sexul si devine femela pentru a o inlocui. Pestele clovn isi depune ouale pe orice fel de suprafata plata, bineinteles la adapostul anemonelor. Masculul le pazeste timp de aproape 10 zile pana ies pestisorii.