Top 10 cele mai grele animale

6 ianuarie 2023, 10:56

Rechinul de plancton

Lumea animalelor este mereu fascinanta si astazi ne indreptam atentia spre ea pentru un top 10 al celor mai grele animale.

Balenele sunt fara indoiala cele mai grele animale din lume. De fapt, daca le-am fi luat in ordinea greutatii, primele 10 locuri al fi fost ocupate in exclusivitate de diferite specii de balene. Pentru a nu dedreptati, insa, alte specii de animale, ne rezumam la a va spune ca „regina” este balena albastra, care poate atinge si chiar depasi 200 de tone, ea fiind nu doar cel mai greu, ci si cel mai mare mamifer din lume.

Balena

Rechinul de plancton este si el un adevarat monstru marin. Poate atinge o greutate de 20 de tone, fiind cel mai mare peste din lume. Desi dimensiunile sale te inspaimanta, rechinii de plancton nu au nimic de impartit cu oamenii, ci se hranesc doar cu plancton, asa cum le spune si numele. Tot ce trebuie sa faca este sa deschida gura si sa se indrepte spre bancurile de pesti si nevertebrate.

Elefantii sunt si ei niste uriasi ai lumii animalelor, cu greutati ce variaza intre 11,5 si 12.25 tone. De altfel, elefantul este cel mai mare elefant terestru, dar, in functie de subspecie dimensiunile si greutatea acestor mamifere poate varia. Daca elefantul african poate atinge maximul de 12,25 tone, elefantul asiatic este considerabil mai mic, cu greutate de cel mult 8 tone.

Un rinocer este poate atinge intre 2,9 si 4,5 tone in greutate. Pe locul doi in topul celor mai mari animale de uscat din lume, rinocerii sunt impartiti in 5 subspecii, impartite in Africa (2) si Asia (3). Cel mai mare este rinocerul alb, care de fapt nu este alb, ci gri sa maro, dar se pare ca a fost botezat astfel din cauza unei neintelegeri provocate de pronuntie.

Hipopotamul este si el unul dintre „greii” lumii necuvantatoarelor cu o greutate, la varsta adulta, de aproximativ 4,5 tone. Aceste animale cu corp asemanator cu un butoi sunt ierbivore si le place sa stea cam jumatate din viata sub apa. Desi nu sunt pradatori, hipopotamii sunt periculosi din cauza temperamentului lor. Daca se simte amenintat, va rasturna fara probleme o ambarcatiune sau va zdrobi un om.

Foca elefant atinge si ea 4 tone la proba cantarului. Si-a primit numee datorita nasului asemanator cu o trompa cu care sunt inzestrati masculii. De altfel, masculii sunt cam de 4 ori mai mari decat femelele. Curios la aceste animale este ca in timpul sezonului de imperechere masculii se dueleaza pe plaja, iar invingatorul se bucura de un harem de aproximativ 100 de femele. Aceasta specie petrece pe uscat aproximativ 2 luni, cat dureaza sezonul de imperechere, dar si in perioada de naparlire, fara sa se hraneasca. Dupa intarcarea puilor, focile elefant adulte se indreapta spre larg, unde raman luni bune si vaneaza aproape fara incetare.

Girafele, desi sunt cele mai inalte animale din lume, sunt ceva mai „suple” decat ai crede. Girafele adulte ating undeva la 2 tone.

Crocodilul de apa sarata nu este inspaimantator doar din cauza dintilor si falcilor puternice, ci si pentru ca atinge dimensiuni impresionante. De altfel, greutatea unui crocodil adult atinge, de obicei, 1,45 tone. Este un pradator care mananca tot ce prinde in zona sa de „activitate”. Traieste in general in zona de coasta a Asiei de sud-est si in Oceania si se hraneste cu emu, maimute, lilieci, pasari pe care le inhata din aer, capre, caprioare, urangutani, canguri, bizoni de apa si oameni care sunt suficient de neinspirati sa se aventureze pe teritoriul sau.

Bizonii sunt si ei animale cu greutate. Un exemplar adult cantareste in jur de 1,1 tone si are o forta impresionanta.

Ursii polari nu par, dar ocupa ultimul loc in top 10 cele mai grele animale, cu o greutate situata in jurul bornei de 800 kg. Ceea ce te pacaleste la ursul polar este blana foarte deasa, formata din doua straturi.

Citeste si alte articole despre topuri:

Top 8 cele mai veninoase creaturi de pe Pamant
Top 10 cele mai rapide animale
Top 10 cele mai puternice animale
Top cele mai neobisnuite animale
Topul celor mai bune animatii de Craciun
Topul celor mai bune filme de Craciun
Topul filmelor de la Marvel inainte de Thor: Love and Thunder
Top 10 tari cele mai frumoase de pe planeta
Top 7 secrete pentru un zambet perfect sanatos
Top cinci muzee din lume
Top 5 cele mai cool sporturi
Top 5 aplicatii pe telefon create pentru copii
Top 10 cu cele mai bune statiuni de schi din Europa
Topul tarilor cu cel mai bun sistem de invatamant

Redactia clopotel.ro

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Leu
(23 Iulie - 22 August)


Azi e o zi ciudata pentru tine. De dimineata iti doresti sa nu te deranjeze nimeni, iar pe seara iti vei dori sa scapi de plictiseala.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Planeta Mercur NU are atmosfera. Cu cat un corp ceresc e mai mic cu atat sunt mai mici sansele sa aiba atmosfera. Se intampla asta pentru ca forta de atractie este mica, adica atomii si molecule de gaz pot zbura in spatiu deoarece corpul ceresc nu ii poate mentine acolo, asa cum se intampla pe Pamant. Atunci cand NASA lanseaza o racheta in spatiu, aceasta trebuie sa atinga o viteza minima pentru a putea scapa de gravitatia Pamantului. Rachetele care nu ating aceasta viteza minima, numita viteza de evadare, cad inapoi pe Pamant. Orice obiect care se deplaseaza cu o viteza egala sau mai mare decat viteza de evadare, poate scapa si ajunge in spatiu. Gravitatia atrage inapoi orice obiect care se deplaseaza mai incet decat viteza de evadare. Viteza de evadare a Pamantului este de aprox. 11 km pe secunda. Avand o gravitatie mai mica, viteza de evadare a planetei Mercur este de aprox. 4 km pe secunda. Prin urmare, este mult mai usor sa ajungi in spatiu de pe Mercur, decat de pe Pamant. Din cauza aceasta cerul este negru tot timpul iar stelele se pot observa si pe timpul zilei.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Stiti de ce a ramas o bomboana repetenta?
Pentru ca era dementa(de menta)

› vrei mai mult