Top 10 tari cele mai frumoase de pe planeta

8 decembrie 2022, 12:18

Venetia

Frumusetea este ceva subiectiv. Exista si o vorba care spune „nu-i frumos ce e frumos, e frumos ce-mi place mie”. Cand vine vorba de tari, prin urmare, poate fi dificil sa estimezi care este cea mai frumoasa din lume. Daca esti patriot, vei spune, desigur, ca tara ta este cea mai frumoasa. Pentru cei care viseaza, insa, sa calatoreasca in intreaga lume, am incercat sa alcatuim un top al celor mai frumoase tari de pe planeta, asa cum sunt recomandate de specialisti.

Fiecare tara are minunatiile ei: peisaje rapitoare, localitati minunate, stiluri arhitecturale care te lasa cu gura cascata. Asa ca hai sa facem o calatorie virtuala prin cateva dintre cele mai frumoase tari!

Italia este, probabil, tara care concentreaza cea mai multa frumusete la un loc. Aici avem cetatea eterna, Roma, cu arhitectura sa variata, care te lasa fara cuvinte, Venetia cu canale si gondole, Florenta, regiunea Toscanei, cu dealuri nesfarsite, podgorii si munti cu fruntile inzapezite, ca sa nu mai vorbim de Coasta Amalfi, de lacuri si de Alpii cei semeti. Nicaieri in lume, spun specialistii, nu vei gasi atata frumueste la fiecare pas, cum poti gasi in Italia.

Coasta Amalfi

Spania, cu mult mediatizatele si supradezvoltatele Costa del Sol si Insule Baleare, ofera mult mai multe locuri superbe, care iti incanta ochii si sufletul. Una dintre cele mai diversificate tari din lume, cu sate mediteraneene si centre urbane sofsticate, cu superba Barcelona si cu comorile sale arhitecturle, cu impunatorii munti Pirinei si cu orasele ei cochete, precum Valencia sau Sevilla, Spania este pur si simplu seducatoare, un loc unde trebuie sa ajungi macar o data si sa te intorci de cate ori ai ocazia.

Valencia

Franta nu inseamna doar mirificul Paris, ci si peisaje rustice, satuce fermecatoare prin care poti trece incepand din Valea Loirei, pana in inverzita Provence. Riviera franceza (Coasta de Azur) este unul dintre cele mai frumoase locuri de pe Pamant, dar la fel de minunat te vei simti si in Bordeaux sau Champagne sau in fata maiestuosului munte St. Michel ori in preajma numeroaselor castele raspandite prin toata tara.

Coasta de Azur

Australia, o tara cat un continent, este foarte departe, dar daca ai ocazia sa ajungi acolo vei fi fermecat de parcuri nationale mirifice, de peisajele extraordinare, de orasele de pe malul oceanului, mai ales de Sydney, de Mornington Peninsula National Park si de Marea Bariera de Corali, care este una dintre minunile naturale ale lumii.

Sydney

Grecia poate a devenit prea main stream, pentru ca toata lumea pare ca merge acolo in vacante. Cu toate astea, ramane o tara superba, fie ca vrei sa ajungi pe plajele din Mykonos, pe una dintre insulele din Marea Egee, la Muntele Olimp, la Meteora sau la ruinele antice din toata tara, nu doar de la Atena.

Meteora

Portugalia este, poate, o tara subestimata de multi, insa are de oferit frumuseti care te lasa fara grai: „gradina plutitoare” Madeira, linia de coasta pur si simplu superba, minunile naturale din Azore, regiunea Alentejo si capitala sa, Evora, satele medievale Marvao, Monsaraz si Obidos, Parcul National Peneda-Geres, plajele aurii din Algarve si, desigur, epicele Lisabona si Porto. Portugalia este, desigur, o tara mica, insa e si pacat sa nu ajungi acolo macar o data, pentru toate minunatiile concentrate intre granitele sale.

Statele Unite ale Americii poate ca induc ideea de aglomeratie sufocanta, cladiri inalte si destul de inghesuite si suburbii in care ultimul lucru pe care il gasesti este visul american. Dar dincolo de granitele oraselor in care viata pare ca ar curge uneori contracronometru, America are multe de oferit: insulele din Hawaii, Marele Canion, Lacul Tahoe, zona Big Sur din California, coasta de vest, de la San Francisco pana spre Santa Barbara si Los Angeles, Parcurile Yellowstone si Yosemite, dar si multe regiuni in interiorul continentului, in care urbanizarea inca nu a facut atat de multe ravagii.

Brazilia este o tara controversata, in care multi probabil evita sa calatoreasca pentru ca nu se simt in siguranta. Dar frumusetea orasului Rio de Janeiro, zona Amazonului, cascadele de la Iguaçu, vegheate mereu de un curcubeu rapitor sau nord-estul baroc chiar merita vazute si recunoscute.

Africa de Sud este o tara in care putini ajung sa calatoreasca, desi ar merita, probabil, mai mult. Cape Town este fara indoiala unul dintre cele mai frumoase orase din lume. Kruger National Park este o experienta memorabila, la fel si peisajele pe care le intalnesti intre Canionul Blyde River si Mungii Drakensberg.

Germania este o tara plina de frumuseti, in care te simti ca intr-un basm cu bijuterii arhitecturale, daca treci de granita marilor orase precum Berlin, Frankfurt sau Hamburg. Munchen are, de exemplu, un farmec aparte, la fel si orasele mai mici precum Dresda, Leipzig sau Potsdam. Pentru a descoperi, insa, Germania romantica trebuie sa ajungi in Bavaria, unde te vor fermeca o multime de castele ca in povesti, Alpii cu crestele lor inzapezite si cu lacurile superbe, Rinul cu podgoriile sale sau mirifica Padure Neagra, de unde izvoraste Dunarea.

Citeste si alte articole cu topuri:

Top 10 cele mai rapide animale
Top 10 cele mai puternice animale
Top cinci muzee din lume
Top 5 cele mai cool sporturi
Top 5 aplicatii pe telefon create pentru copii
Top 10 carti de aventuri pentru copii

Redactia clopotel.ro

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Berbec
(21 Martie - 20 Aprilie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Regizorul Ridley Scott si artistul elvetian Hans Ruedi Giger s-au inspirat din vispea parazit pentru a dezvolta creatura fictionala extraterestra (Xenomorph) din seria de filme Alien. Este vorba de o specie de viespe numita Glyptapanteles. Femelele isi injecteaza ouale intr-o omida, iar cand cele aproape 80 de larve se dezvolta, incep sa consume corpul gazdei.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Un politist fuge dupa un hotz.Dintr-o data politistu spune:- STAI!La care hotzu:-Stai tu ca dupa tine nu fuge nimeni!=))

› vrei mai mult