Top 10 cele mai puternice animale

25 octombrie 2022, 17:18

gandacul de balegar

Animalele pot fi dragute si fascinante, insa unele dintre ele inspira teama, mai ales cele mai puternice animale din lume. Nu toate animalele foarte puternice sunt si foarte mari, cum ai putea crede. Unele sunt destul de mici, insa au o forta uriasa pentru dimensiunile lor.

Hai sa aflam impreuna care sunt cele mai puternice animale din lume. Pregateste-te sa fii uimit/a!

Ursul Grizzly, cel mai mare urs din lume, poate ridica greutati de pana la 500 kg. Adica 0,8 din propria greutate.

Anaconda este un sarpe pe cat de mare, pe atat de puternic. El poate strange pana la moarte si animale de 250 kg.

Elefantul este cel mai puternic mamifer si cel mai puternic animal terestru. Un exemplar poate ajunge sa cantareasca si 6,35 tone si poate cara o greutate de 9000 kg. Adica suma greutatilor a 130 de oameni de statura si greutate medie.

Boul moscat este un animal extrem de puternic. Poate trage si purta greutati de pana la 900 kg, adica de 1,5 ori greutatea sa. Probabil de aici si vorba „puternic ca un bou/taur”.

Tigrul este una dintre cele mai mari feline. Exemplarele adulte cantaresc in jur de 250-275 kg, dar pot cara greutati de pana la 550 kg. Nu numai atat, ci pot urca o asemenea greutate chiar si in copaci.

Vulturul este cea mai puternica pasare. Aceste inaripate uriase pot ridica de la sol greutati de patruori mai mari decat propria greutate corporala.

Gorila poate ridica pana la 2 tone (greutatea a 30 de oameni), desi cantareste de 10 ori mai putin.

Furnica taietoare de frunze pare o fiinta mica si neajutorata. Pe cat este, insa, de mica, pe atat este de puternica: aceasta insecta poate cara in clestii sai obiecte de 50 de ori mai grele decat greutatea sa, de aproximativ 500 mg. Pentru comparatie, gandeste-te ca un om ar ridica un camion folosindu-se de dinti.

Gandacul rinocer poate ridica pana la de 850 de ori greutatea sa. Ca sa intelegi mai bine despre ce vorbim, gandeste-te ca un om ar putea ridica 65 de tone, daca ar avea aceeasi forta. Sau, daca un elefant ar avea aceeasi forta, ar putea cara in spate alti 850 de elefanti.

Gandacul de balegar este cel mai puternic animal de pe Terra, daca vorbim despre raportul forta / greutate corporala. Poate cara de pana la 1141 de ori greutatea sa. E ca si cum un adult cu greutate si inaltime medie ar trage dupa el 6 autobuze supraetajate pline cu oameni!
gandacul de balegar
Citeste si articolele de mai jos:

Top cele mai neobisnuite animale
Cele mai ciudate animale de companie
Top 10 cele mai frumoase gradini zoologice

Redactia clopotel.ro

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Scorpion
(23 Octombrie - 21 Noiembrie)


› vrei zodia ta

Cultura generala

Ichthyostega a fost unul dintre primele animale cu patru picioare. Acest amfibian se tara prin padurile calde si mlastinoase existente in Groenlanda acum aproape 360 de milioane de ani.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Doi betivi erau intr-o carciuma.Unul ii spune celuilalt: - Te-am sunat aseara...
-Si ce daca??
-Pai a raspuns bunicata....
-Si ce a zis??
- ATI ACCESAT CASUTA VOCALA...

› vrei mai mult