Top 5 aplicatii pe telefon create pentru copii

8 iunie 2022, 15:27

Aplicatii

Timpul petrecut de copii pe smartphone sau tableta naste mereu discutii ample. Unii spun ca este bine sa fie dozat, altii spun ca in epoca tehnologiei este perfect normal ca un copil sa stie foarte bine sa se foloseasca de ea.

Jocurile si aplicatiile online sunt o provocare pentru orice copil deprins cu un smartphone sau o tableta. Ele nu sunt, insa, doar pierdere de timp, ci pot fi si foarte educative. Iata cinci aplicatii pe telefon create special pentru copii, dar care pot fi utile si pentru adulti.

Duolingo este o aplicatie gratuita, utila pentru invatarea limbilor straine. Are inclusiv o versiune in limba romana, ceea ce o face foarte usor de folosit de catre copiii dornici sa invete engleza sau alta limba straina. Procesul de invatare este si el unul interactiv, ceea ce il transforma intr-o provocare. Copiii trebuie sa treaca de diferite niveluri ale jocului, primesc insigne si astfel progresul lor este rasplatit.

SkyView este o aplicatie utila tuturor copiilor pasionati de astronomie sau macar curiosi sa afle mai multe despre pozitionarea planetelor si a stelelor in raport cu Pamantul. Ei pot invata cu ajutorul acestei aplicatii despre constelatii si planete, stele si nebuloase, sateliti si Statia Spatiala Internationala.

Geography Quiz 3D este un joc educativ pentru copii si asigura deopotriva distractie si oportunitati de a invata lucruri noi. Printre provocari se numara recunoasterea drapelurilor mai multor tari, a limbilor oficiale, invatarea capitalelor si chiar a tarilor.

Brain Challenge, disponibila doar pentru iOS, este o aplicatie care dezvolta cunostintele de matematica, logica, memoria si capacitatea de concentrare, in 40 de mini jocuri care pun la incercare gandirea creativa. Puzzle-uri, trivia, intrebari de cultura generala si alte exercitii pentru minte vor fi cu siguranta o provocare pentru orice copil.

Triviador Romania este o aplicatie in care raspunzi la intrebari de cultura generala din domenii diferite. Cunostintele tale sunt „armele” cu ajutorul carora cuceresti noi teritorii si ataci castele. Nu doar ca iti testezi cunostintele, dar poti invata si lucruri noi.

Iata, deci, cate lucruri interesante poti face cu telefonul mobil si cum poti, cu ajutorul unor aplicatii si jocuri, sa iti dezvolti cunostintele de cultura generala sau pe cele in domeniile care te pasioneaza.

Citeste si articolele despre telefonul mobil de mai jos:

Cat de periculos e telefonul, cand vine vorba de microbii pe care-i poarta?
E vacanta mare. La ce te expui daca iti petreci majoritatea timpului pe telefonul mobil?
Copiii sunt dependenti de tehnologie. Ce putem face?
Afla cum il poti face pe copilul tau sa petreaca mai putin timp pe telefon, tableta sau calculator?

Redactia clopotel.ro

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Gemeni
(22 Mai - 21 Iunie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Sunt peste 700 de tipuri de caini. Parerea generala cum ca ei nu disting culorile este falsa. Cainii disting culorile dar nu la fel de intens, ci cam la fel cum vedem noi la asfintit.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Ce face un politist dupa ce castiga la loto?
Isi cumpara o intersectie si se privatizeaza:))

› vrei mai mult