Cum sa iti convingi parintii sa iti redecoreze camera

13 octombrie 2022, 12:07

Camera copil

E perfect normal sa te plictisesti de felul in care este aranjata camera ta si sa simti nevoia de o schimbare ori sa te deranjeze faptul ca mobilierul si decoratiunile nu te mai reprezinta pentru ca, pur si simplu, ai crescut. Asa ca poti incerca sa iti convingi parintii sa redecorati.

Sunt schimbari pe care le poti face si singur/a, cum ar fi sa inlocuiesti posterele sau sa rearanjezi anumite piese de mobilier. Dar pentru o redecorare serioasa, ai nevoie de ajutorul parintilor. Explica-le de ce simti nevoia de o schimbare, spune-le la ce te-ai gandit, asculta-le parerea si ganditi-va la un buget convenabil.

Ca la orice discutie serioasa pe care vrei sa o ai cu ai tai, trebuie sa stii sa iti alegi momentul potrivit pentru dialog. Cand stai de vorba cu ei, asigra-te ca ai argumentele potrivite pentru a incerca sa-i convingi. Nu e suficient sa le spui „am doar note mari, vreau sa imi redecorati camera”! Sigur ca asta poate sa fie in favoarea ta, dar spune-le si ca patul in care dormi, de exemplu, a devenit prea mic sau ca salteaua nu mai este atat de confortabila. Spune-le ca dulapul tau pentru haine este mai degraba potrivit pentru un bebelus decat pentru cineva de varsta ta, ori ca spatiul in care iti faci temele nu mai este unul confortabil. Desigur, astea sunt cateva exemple, insa daca punctezi cum trebuie si ce trebuie, ai toate sansele sa ii faci sa se gandeasca serios la propunerea ta.

Pregateste-te sa oferi ceva la schimb

Asigura-i ca intelegi ca redecorarea camerei presupune niste costuri destul de mari si ofera si tu ceva la schimb. Gandeste-te bine la ce esti gata sa renunti pentru o vreme, pana cand bugetul familiei se va reechilibra.

In plus, nu strica niciodata sa promiti ca, daca vei avea un mediu mai placut in camera, vei invata si mai bine, sau sa subliniezi ca vei avea motivatia necesara sa pastrezi ordinea si curatenia. Promite ca atunci cand totul va fi gata, vei pune serios umarul la curatenia de dupa redecorare.

Apeleaza la emotiile lor

Poti sa le propui chiar ca, in loc sa angajati pe cineva care sa se ocupe de zugravit, sa o faceti chiar voi. Vor fi ore bune de timp de calitate petrecut impreuna si un prilej sa va construiti amintiri. Prezinta-le cateva idei de decoratiuni DIY pe care le-ati putea face impreuna: tata cu priceperea si indemanarea, tu si mama cu creativitatea.

Cand le prezinti ideile tale despre culoarea peretilor, mobilier, decoratiuni, asigura-te ca ei inteleg foarte bine ce iti doresti. Totodata, pregateste-te si pentru compromisuri, pentru ca e posibil sa nu fie total de acord cu tine. In plus, ideile lor s-ar putea sa nu fie chiar atat de rele.

Evita, desigur, un ton artagos sau alintat si, indiferent care va fi raspunsul primit, multumeste-le ca si-au facut timp sa discutati despre asta.

Citeste si articolele de mai jos:

Cum sa le spun parintilor ca simt nevoia sa merg la psiholog?

Cum imi conving parintii sa ma lase sa ma imbrac mai modern?
Cum imi conving parintii sa ma lase sa petrec mai mult timp cu prietenii?
Cum sa imi conving parintii sa imi cumpere o trusa de make up?
Cum imi conving parintii ca stiu cum sa ma imbrac?
Cum sa imi conving parintii sa-mi cumpere o bicicleta?
Cum pot sa-mi conving parintii sa ma lase sa-mi cumpar ce haine vreau
Cum imi conving parintii sa mergem in vacanta unde imi doresc?
Cum imi conving parintii sa adoptam un animal?
Cum imi conving parintii sa imi cumpere ghiozdanul pe care il doresc?
Cum sa ii conving pe parinti sa ma lase in excursie cu colegii mei?
Cum sa ii conving pe parinti sa vina la serbarea de la scoala?
Cum imi conving parintii sa ma lase in tabara?
Cum sa-i convingeti pe parinti sa va lase sa pastrati un caine sau o pisica
Cum sa-i convingi pe parinti sa iti cumpere cele 5 carti citite de prietenii tai

Redactia clopotel.ro

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Rac
(22 Iunie - 22 Iulie)


Vei incepe aceasta zi a saptamanii dornic/a sa muti muntii din loc, totusi, acest elan ti se va taia. Daca simti, ca anumite elemente nu iti fac bine, nu mai pierde timpul, delimiteaza-te de ele!

› vrei zodia ta

Cultura generala

Salamandra uriasa - cel mai mare batracian din lume care traieste doar in China si pe marea insula japoneza Nipponx, in paraie reci de munte. Este un animal greoi, cu capul lat si turtit, ajungand pana la 159 cm lungime, din care coada ocupa cinci cincimi. Aceasta broasca uriasa se hraneste cu pesti batracieni, insecte acvatice. Sursa: Enciclopedia de Biologie - Editura All

› vrei mai mult

Bancul zilei

O doamna in varsta merge la oftalmolog.
-Doctore,peste tot vad niste pete mici,albe.
Doctorul ii pune ochelari si intreaba:
-Cum este acum?
-Acum e mai bine.Petele sunt mari si clare!

› vrei mai mult