Cum pot sa-mi conving parintii sa ma lase sa-mi cumpar ce haine vreau

27 mai 2022, 14:30

haine

Vine o zi cand nu iti mai convine sa porti mereu hainele alese pentru tine de parinti. Si atunci ai nevoie de o „strategie” pentru a-i convinge sa iti cumpere hainele care iti plac. S-ar putea sa nu cedeze foarte usor, insa nu renunta. Daca ai argumentele potrivite, sigur vei reusi!

Cand esti mic, nu ai niciun cuvant de spus cu privire la tinutele tale. Pe masura ce cresti, insa, gusturile incep sa ti se defineasca. Ai culori favorite si este normal sa vrei sa le porti. Incepi sa vezi la colegi haine diferite si este normal sa iti doresti si tu sa fii in pas cu moda.

Argumente perfecte pentru a-i convinge pe parinti sa te lase sa cumperi ce haine vrei

Cand ceri haine noi trebuie sa explici si de ce ai nevoie de ele, pentru a fi cat mai convingator. Hainele sunt, pana la urma, o necesitate, nu doar un moft, si trebuie sa fie si utile, nu doar frumoase sau la moda.

Daca ai deja haine cumparate la cererea ta, poarta-le de cate ori ai ocazia, pentru a le demonstra alor tai ca gusturile nu ti se schimba dupa cum bate vantul. Daca intre timp moda s-a schimbat sau hainele mai vechi nu iti mai plac atat de mult, poarta-le macar prin casa sau cand mergeti in locuri in care pentru tine nu conteaza chiar atat de mult tinuta (la un gratar, la padure, la pescuit, la rude din afara orasului etc).

Creeaza-ti un stil propriu. Daca te pasioneaza moda, daca iti place sa combini haine, daca te inspira stilul vestimentar al prietenilor tai (ceea ce e perfect normal), „joaca-te” cu piesele pe care le ai deja in garderoba. Spune-le apoi parintilor ca ti-ar trebui o anumita pereche de pantaloni, o camasa, o rochita sau orice alt obiect vestimentar pentru a-ti defini si mai bine stilul propriu. Cel mai probabil vor fi incantati de faptul ca, desi te inspiri de la altii, vrei sa fii diferit in felul tau, sa dai o nota personala tinutelor tale.

Arata-le ca nu e doar o faza. Atunci cand vrei haine largi sau poate haine in stil goth, sa spunem, parintii vor evita sa ti le cumpere pentru ca isi vor spune ca e o etapa peste care vei trece rapid, iar atunci banii vor fi ca si aruncati pe fereastra. Incearca sa obtii efectul dorit cu hainele pe care le ai deja in garderoba si, cu timpul, ai tai se vor convinge ca iti doresti cu adevarat sa adopti un anumit stil si vor ceda rugamintilor tale.

Fa alegeri documentate. Pe internet gasesti o multime de haine ce pot fi cumparate online, dar poti sa te plimbi si prin magazine. Cand ai cateva variante finale, dar similare, prezinta-le parintilor pe toate, pentru a le demonstra ca nu e doar un impuls de moment, ci ca te-ai gandit bine la alegerea vestimentara respectiva.

Intreaba-te de ce iti doresti o anumita haina si pregateste-ti atent un raspuns pertinent; cu siguranta ei te vor intreba acelasi lucru, iar daca ai argumente solide nu vor avea niciun motiv sa te refuze.

Economiseste bani pentru hainele pe care ti le doresti. Le va demonstra parintilor ca esti chiar dispus sa faci un efort pentru a le obține.

Pregateste o prezentare pentru hainele dorite. Daca sunt articole sportive, explica-le de ce acestea sunt mai potrivite decat altele similare (raport mai bun calitate-pret, sunt mai rezistente decat altele mai ieftine, au proprietati care conteaza pentru tine).

Dincolo de toate, spune-le parintilor ce nu iti (mai) place sa porti si spune-le si de ce. Poate ei cred ca iti place sa porti hainele pe care ei ti le aleg, desi tu consideri ca nu te pun in valoare foarte mult. Poate colegii rad de tine pentru ca ai doar haine demodate. Poate ca treci printr-o faza in care anumite materiale te fac sa transpiri abundent si capata rapid un miros neplacut. Poate consideri ca ar trebui sa porti haine mai potrivite pentru varsta ta si nu unele prea serioase sau, dimpotriva, mai potrivite pentru copii cu 2-3 ani mai mici decat esti tu.

Deschide-ti sufletul, pregateste-te sa accepti si parerea lor si, daca este nevoie, sa accepti compromisuri. Poate ai tai nu isi permit la un moment dat sa iti cumpere fix ceea ce iti doresti; poate vor sa mai cautati si alte variante pentru a se asigura ca porti ceva de calitate. Orice ar fi, nu incerca sa apelezi la santajul emotional, sa te lamentezi ca nu iti cumpara niciodata ce vrei sau ca nu se gandesc la tine. Cu siguranta ei fac tot ce pot pentru tine si o atitudine „rasfatata” nu iti va creste prea mult sansele sa obtii ceea ce vrei.

P.S. Cand nimic nu pare sa functioneze, ofera-le mai multe optiuni, dintre care piesa vestimentara pe care ti-o doresti sa para cea mai buna. O bluza care pare prea decoltata, sa spunem, va parea decenta daca pui pe lista bluze mult mai decoltate decat acestea. Sau o pereche de jeans pe care ei ar putea-o considera nepotrivita poate sa devina dintr-o data varianta ideala, prin antiteza cu alte modele cu adevarat nepotrivite.

Iti recomandam sa citesti si articolele de mai jos:

Cum sa le spun parintilor ca nu vreau sa ne mutam in casa noua

Cum sa le spun parintilor ca primesc mesaje ciudate pe internet de la straini

Cum imi conving parintii sa mergem in vacanta unde imi doresc

Cum imi conving parintii sa adoptam un animal?

Cum le spun parintilor ca nu vreau sa se certe?

Cum imi conving parintii sa ma lase in tabara

Cum le spun parintilor ca am luat o nota mica la scoala

Cum sa le spun parintilor ca nu vreau sa fac meditatii


Redactia clopotel.ro

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Leu
(23 Iulie - 22 August)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Cei mai mari lilieci din lume sunt kalongii, anvergura aripilor acestora depasind 130 cm.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Tatal lui Ionel intra in magazin si cere un echipament sportiv.
-Un treinig, va rog!
-De care? intreaba vanzatoarea. Pentru indoor sau outdoor,
alergat fitness sau pilates, sintetic sau de bumbac, clasic sau stretch?
La care tatal lui Ionel foarte bulversat ii raspunse vanzatoarei nesigur pe el.
-D-asta de stat prin casa, de dus gunoiul, n-aveti?

› vrei mai mult