Horoscopul zilei

Taur
(21 Aprilie - 21 Mai)


Azi e o zi ciudata pentru tine. De dimineata iti doresti sa nu te deranjeze nimeni, iar pe seara iti vei dori sa scapi de plictiseala.

› vrei zodia ta

Bancul zilei

Bula se duce la tacsu` si ii zice
Tata da-mi si mie 5 lei!
Tatal: Cati? 4? Ce sa faci tu cu 3 ? Nu-ti ajung 2? Na la tata 1!

› vrei mai mult

Cultura generala

Numarul de bacterii din corpul uman este mult mai mare decat numarul de celule.

› vrei mai mult

5 motive pentru a ne ajuta parintii la curatenia in casa

16 iunie 2022, 12:16

curatenia in casa

Parintii sunt mereu foarte ocupati si nu le-ar strica un ajutor cat de mic prin casa, macar din cand in cand. Daca ai nevoie de motive pentru a-ti ajuta parintii la curatenie, ne-am gandit noi la cateva.

Data viitoare cand mama face curatenie prin casa ofera-te sa o ajuti cu ce poti. Stersul prafului, spalarea podelelor cu un mop, aranjarea jucariilor sau a obiectelor decorative din casa sunt treburi pe care orice copil le poate face, daca vrea. Chiar si maturatul este o activitate destul de simpla, ca sa nu mai vorbim de a-ti face ordine pe biroul la care iti faci lectiile sau in dulapul cu carti si caiete pentru scoala.

De ce sa ii ajuti pe parinti prin casa

Faptul ca vrei sa fii de ajutor va fi nu doar o bucurie pentru ai tai, ci si o dovada ca esti un copil responsabil. Parintii vor avea mai mare incredere in tine odata ce te arati dispus sa contribui si tu cu ceva in gospodarie, chiar daca asta inseamna doar sa iti faci curat in camera o data pe saptamana sau sa speli vasele murdare din cand in cand.

Ai ocazia sa inveti de la mama ta cateva trucuri de curatenie care iti vor fi de ajutor mai tarziu in viata. Chiar daca acum ti se pare ca mai e o vesnicie pana atunci, va veni un moment in care va trebui sa te descurci singur/a cu curatenia si cu siguranta iti va fi de ajutor tot ceea ce inveti acum.

Cand vii in ajutorul parintilor, curatenia se va termina mai repede si va ramane mai mult timp pentru activitati mai distractive si mai placute. Puteti merge la film sau in parc, puteti face o vizita cuiva drag sau puteti sa jucati un joc sau sa va relaxati impreuna intr-un mediu curat si placut.

Parintii vor simti ca au pe cine sa se bazeze la nevoie si cu siguranta vor fi mult mai receptivi la anumite lucruri pe care ti le doresti. Doar ai castigat bile albe de fiecare data cand ai facut cate ceva prin casa, la cerere sau de buna voie.

Nu in ultimul rand vei avea satisfactia ca vei fi contribuit si tu cu ceva la toate cele care sunt de facut intr-o casa. Parintii vor fi foarte multumiti sa vada ca au un copil de isprava, iar asta ar trebui sa iti fie o rasplata suficient de mare: sa vezi mandria din ochii lor atunci cand te privesc facand ceva. Daca vei primi si o alta recompensa, cum ar fi bani de buzunar sau permisiunea sa mergi cu prietenii undeva, asta este deja bonus!

Jurnalul lui Aurel: De ce ar trebui sa imi ajut parintii prin casa

Redactia clopotel.ro

inapoi la stiri Clopotel