Cum sa imi conving parintii sa-mi cumpere o bicicleta?

11 august 2022, 11:35

Cum sa imi conving parintii sa-mi cumpere o bicicleta?

Esti copil si iti place sa explorezi lumea din jurul tau, iti place aventura si mai ales miscarea. Uneori sa te plimbi sau sa te joci in parc nu mai este suficient si probabil vrei si tu o bicicleta asa cum au prietenii tai. E aiurea sa o imprumuti mereu pe a altui prieten sau sa alergi pe langa amicii tai atunci cand pedaleaza, nu? Atunci trebuie sa incerci sa iti convingi parintii sa-ti cumpere o bicicleta. Usor de zis, pare misiune imposibila?

Trebui doar sa apesi „butoanele” potrivite!

Daca te-ai gandit sa incepi cu „si Alex are bicicleta”, strategia e gresita din start. Desigur ca vrei sa le spui ca ti-ar placea sa ai si tu bicicleta, ca prietenii tai. Dar tonul face muzica.

Spune-le parintilor ca iti place sa faci miscare si ca uneori iti este greu sa tii pasul cu cei care merg pe doua roti, in timp ce tu trebuie sa mergi sau sa alergi. Poti sa le spui inclusiv ca ai momente in care te simti exclus pentru ca ei pleaca la plimbare in imprejurimi, iar tu trebuie sa ramai pe loc. Este indicat sa fii sincer, dar sa nu para ca bati din picior, pentru ca efectul s-ar putea sa fie invers decat cel dorit si sa ti se intoarca un „si ce te intereseaza ca Alex are bicicleta?”.

Arata-le ca meriti o bicicleta

Nu vorbim aici doar de a lua note bune, de a invata, de a-ti face ordine in camera si de a fi ascultator. Pentru a face o figura buna in fata parintilor nu este suficient sa fii cuminte, ci trebuie sa le demonstrezi ca a-ti cumpara o bicicleta ar fi o decizie buna. Arata-le ca stii ca bicicleta nu inseamna doar distractie, ci si responsabilitate. Poti sa ii intrebi, daca au permis de conducere, cate ceva despre reguli de circulatie. Arata-le ca stii ca siguranta ta este pe primul plan, nicidecum cat de repede poti pedala in linie dreapta sau cat de bine poti lua curbele. Daca vor vedea ca esti responsabil, s-ar putea sa iti fie mai usor sa-i convingi.

Probabil nu te incanta prea tare ideea de a purta echipament de protectie, dar daca le spui alor tai ca o vei face pentru ei va fi doar un semnal ca esti constient si de riscuri. Asa ca nu bate din picior ca nu o sa porti casca, genunchiere sau cotiere, pentru ca asta iti va diminua sansele de reusita.

Arata-le ca stii valoarea banilor

O bicicleta nu este chiar foarte ieftina, mai ales daca vorbim despre una pe care sa fii in siguranta. Documenteaza-te inainte de a le cere sa-ti cumpere o bicicleta, nu te „arunca” la una pentru copii mai mari sau pentru adulti si nici nu o alege pe cea mai scumpa. Pentru ca esti in crestere, bicicleta pe care o vrei acum s-ar putea sa-ti ramana mica, iar investitia ar fi, astfel, nejustificata. O bicicleta pentru care esti prea mic ar fi, din nou, o cheltuiala nepotrivita. Vezi ce crezi ca bicicleta ti s-ar potrivi sau, si mai bine, roaga-i sa te ajute sa alegeti una. Poti chiar sa te oferi sa contribui cu bani din economiile tale pentru a cumpara bicicleta pe care ti-o doresti. Sigur ai tu ceva strans de pe la bunici, rude, colindat...

Gandeste-te bine daca vrei o bicicleta pentru ca te pasioneaza sau doar pentru ca vrei sa te aliniezi la ceea ce au prietenii tai. Promite-le ca vei avea mare grija pe drum, daca iti vor cumpara bicicleta, ca nu vei trece niciodata strada fara sa te dai jos din sa (multe accidente se produc din aceasta cauza, din pacate), ca nu te vei aventura prea departe de casa.

Propune-le sa cumparati biciclete pentru toata familia, ca sa puteti da ture impreuna in serile de vara, prin parcuri sau chiar in apropierea oraslui. Arata-le ca este o activitate pe care o puteti face impreuna si ca nu te gandesti doar la tine.

Test: Afla ce spune bicicleta preferata despre tine!

Redactia clopotel.ro

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Varsator
(20 Ianuarie - 18 Februarie)


› vrei zodia ta

Cultura generala

Camil Petrescu - Daca n-ar fii prostii, desteptii ar muri de foame.

› vrei mai mult

Bancul zilei

1. La inceput femeia e ca si Real ("Fara egal"). 2. Dupa un timp, femeia e ca si Cora ("Stii de ce revii"). 3. Apoi e ca si Kaufland ("Nu gasesti alta mai ieftina"). 4. In cele din urma femeia e ca si Carrefour ("Daca gasesti alta mai ieftina, iti returnam de 10 ori diferenta!").

› vrei mai mult