Horoscopul zilei

Fecioara
(23 August - 21 Septembrie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

In Evul Mediu, diamantele erau purtate in batalii, ca simboluri ale curajului.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Bula: "Tata, cum iti dai seama ca esti beat?"
Tatal: "Pai vezi aia 4 pomi? Unul beat ar vedea 8 pomi."
Bula: "Pai tata, acolo sunt doar 2 pomi

› vrei mai mult

Cum sa ii conving pe parinti sa ma lase in excursie cu colegii mei?

09 Iunie 2022

Excursie cu colegii

Excursiile organizate cu clasa sunt unele dintre cele mai placute expereinte pentru elevi. Au ocazia nu doar sa vada locuri superbe, sa afle lucruri interesante, ci si sa petreaca timp intr-un mediu nou si sa isi consolideze relatia cu colegii si altfel decat in clasa de la scoala. Problema este ca nu toti parintii isi lasa copiii in excursii. Si atunci cum faci sa ii convingi sa fie de acord?


De ce se opun parintii, in general, plecarii in excursie cu clasa


Fiecare parinte stie ce e mai bine pentru copilul lui, dar excursiile scolare sunt pentru multi un subiect tabu.


Motivele sunt in general lipsa de incredere (fie in copil, fie in cadrele didactice care merg cu grupul), teama ca s-ar putea intampla ceva rau si banii. Daca se mai si combina toata acestea, vei obtine cu siguranta un „nu” hotarat din partea alor tai atunci cand le spui ca vrei sa mergi in excursie cu colegii.


Cum convingi parintii sa te lase sa mergi in excursie


Un simplu refuz nu este, insa, de ajuns sa te impiedice sa obtii ceea ce iti doresti, corect? Hai sa vedem ce strategie ai putea sa aplici.


Incearca intai cu vorba buna. Petrece mai mult timp cu ei, povesteste-le cat de tare ti-ar placea sa poti merge si tu in excursia organizata pentru clasa ta; arata-le ce ar urma sa vezi acolo si cat de important ar fi pentru tine sa petreci timp si altfel cu colegii de clasa.


Ofera-te sa faci anumite lucruri in schimbul permisiunii de a merge in excursie. Promite-le ca de acum inainte iti vei face saptamanal ordine in camera si ca nu vei mai astepta sa se roage ei de tine. Si mai bine, incepe sa o faci fara sa promiti nimic. Surpriza lor va fi cu atat mai mare si nu te vor putea „acuza” ca incerci doar sa ii santajezi.


Incearca sa inveti mai bine si sa vii acasa cu note bune pentru a fi in pozitia de a putea cere o recompensa: excursia mult dorita.


Explica-le ca daca toti colegii tai merg in excursie, iar tu nu, la intoarcere, cand ei vor avea amintiri comune pe care le vor povesti, tu te vei simti exclus si deloc confortabil.


Daca au emotii cu privire la drum, la felul in care veti fi supravegheati de profesori, spune-le ca pot discuta cu organizatorii si ca s-ar putea alatura grupului sau chiar sa vina pe cont propriu, insotind autocarul, de exemplu. Asa vei avea timp de calitate si cu ei, nu doar cu colegii, iar ingrijorarile lor vor disparea.


Daca motivele pentru care iti refuza plecarea in excursie tin de bani, pune-ti la bataie economiile. Sigur ai tu ceva pus deoparte din banii de buzunar, din banii castigati la colindat sau primiti de la bunici si alte rude pe la zile de nastere, onomastici sau sarbatori. Faptul ca esti dispus sa iti cheltuiesti economiile pentru o excursie le va arata cat de mult iti doresti aceasta plecare.


Daca au tendinta sa fie ultraprotectori si sa nu te lase sa mergi in excursie gandindu-se ca nu te vei descurca singur, roaga-i sa iti dea un test cu intrebari legate de ceea ce pe ei ii face sa se teama. Asa poti sa le arati ca esti pregatit pentru orice situatie si ca pot avea incredere in tine.

Iti recomandam sa citesti si articolele de mai jos:

Cum imi conving parintii sa ma lase in tabara
5 lucruri pe care trebuie sa le luam in excursie
5 excursii de weekend pentru toata familia in Romania

Redactia clopotel.ro

Inapoi la lista de stiri