Cum imi conving parintii sa ma lase sa ma imbrac mai modern?

14 septembrie 2022, 10:26

Cum imi conving parintii sa ma lase sa ma imbrac mai modern

Cand esti mic te imbraci cum vor ai tai, dar odata ce avansezi in varsta incepi sa ai propriile gusturi si preferinte privind hainele. Din pacate multi parinti nu inteleg, insa, ca a vrea sa porti ce iti place este un prim pas catre definirea propriului stil a personalitatii tale. Si atunci cum faci sa ii convingi sa te lase sa te imbraci mai modern?

Preferintele vestimentare sunt primul semn pentru parinti ca ai crescut

Acesta este, poate, motivul care ii determina sa fie reticenti la modernizarea garderobei tale de preadolescent: faptul ca dorintele tale ii pun fata in fata cu ideea ca incepi sa devii independent, sa ai pareri si gusturi proprii, cu faptul ca au clipit si dintr-o data nu iti mai place sa te imbraci cu hainele pe care ei ti le aleg.

Tocmai de asta trebuie sa ii convingi sa accepte schimbarea, iar „armele” tale trebuie sa fie argumentele si rabdarea, nicidecum batutul din picior si smiorcaitul pe motiv ca alti colegi sau prieteni au deja o garderoba mult mai moderna decat a ta.

Cum ii convingi pe parinti sa accepte sa iti cumpere haine mai moderne, pas cu pas

Arata-le ca te preocupa subiectul tinutelor. Incearca sa creezi tinute mai moderne din ceea ce ai deja in sifonier. Cere-le parerea de fiecare data si spune-le ce simti tu ca lipseste unei tinute sau ce are in exces. De exemplu, prea multe imprimeuri cu personaje din desene animate si prea putin stil in croiala hainelor. Explica-le de ce ti-ai dori anumite haine, de ce crezi ca te-ar avantaja o croiala asimetrica, sa spunem, pantalonii mai largi sau, dimpotriva, cei skinny, o rochita sau o fusta cu un anumit imprimeu sau cu anumite detalii.

Daca le arati ca ti-ai facut „temele”, pentru ei va fi mai usor sa inteleaga de ce iti doresti sa iti schimbi stilul vestimentar si sa accepte aceasta schimbare.

Spune-le ca ai nevoie de o identitate proprie. Incearca sa le explici, fara sa le ranesti sentimentele, ca hainele pe care ei le aleg pentru tine nu te mai reprezinta si ca nu vrei sa fii singurul dintre colegii si prietenii tai care parca nu a trecut, inca, la varsta preadolescentei.

Convinge-i sa mergeti impreuna la shopping. Asa veti putea vedea impreuna mai multe tinute, vor putea intelege mai bine ce gusturi incepi sa ai si, chiar si cand iti vor mai cumpara lucruri fara sa fii de fata, se vor ghida dupa ceea ce au invatat despre tine. Nu folosi argumente legate de alti copii. Vrei sa le arati parintilor ca iti doresti sa ai un stil propriu, nu sa ii copiezi pe altii. In plus, fiecare familie are posibilitatile sale si daca un coleg are haine de la o anumita firma, este posibil ca parintii tai sa nu si le permita sau sa prefere sa investeasca altfel in tine.

Pregateste-te si pentru un refuz, accepta-l si priveste discutia ca pe un pas spre acceptare. Parintii e posibil sa nu fie de acord din prima cu nevoia ta de a-ti schimba stilul vestimentar, insa odata deschisa discutia, veti putea reveni asupra ei dupa un timp. Pana atunci poti incerca sa iti reinventezi si sa iti adaptezi garderoba, fara a strica, insa, lucrurile pe care le ai, pentru a nu-i supara.

Citeste si articolele de mai jos:

Cum pot sa mi conving parintii sa ma lase sa-mi cumpar ce haine vreau?
Cum imi conving parintii ca stiu cum sa ma imbrac?
Cum imi conving parintii sa imi cumpere ghiozdanul pe care il doresc?
Cum sa imi conving parintii sa-mi cumpere o bicicleta?

Cum imi conving parintii sa mergem in vacanta unde imi doresc?
Cum imi conving parintii sa adoptam un animal?
Cum sa ii conving pe parinti sa ma lase in excursie cu colegii mei?
Cum imi conving parintii sa ma lase in tabara?
Cum sa-i convingeti pe parinti sa va lase sa pastrati un caine sau o pisica
Cum sa-i convingi pe parinti sa iti cumpere cele 5 carti citite de prietenii tai

Redactia clopotel.ro

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Sagetator
(22 Noiembrie - 20 Decembrie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Sursele principale de energie care NU polueaza sunt: energia eoliana (curenti de aer si vanturi), energia solara (se capteaza transformand energia soarelui in electricitate si caldura), energia geotermala (energia obtinuta din caldura de adancime a Pamantului) si apa curgatoare (energie hidraulica).

› vrei mai mult

Bancul zilei

-STITI DE CE MASINELE SUNT ROSI DE PASTI ?
RASPUNS:
-CASA AIBA CE CIOGNI .

› vrei mai mult