Horoscopul zilei

Capricorn
(21 Decembrie - 19 Ianuarie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Romania a ajuns pentru prima data in sferturile de finala la un Campionat Mondial de fotbal in 1994. Este probabil cel mai bun rezultat, greu de crezut ca va fi doborat in urmatorii zeci sau chiar sute de ani.

› vrei mai mult

Bancul zilei

un copil de pe strada o cheama pe maica-sa:
-ma-a-ma-a-a-a!!!
mai tare:
-ma-ama-a-a-a!!!
apoi si mai tare,scotand tot cartierul la geamuri:
la o fereastra de la etajul 7 apare o doamna:
-ce s-a intmplat?
-cheama-l pe tata!!!!!!

› vrei mai mult

Cum sa ii conving pe parinti sa vina la serbarea de la scoala?

07 Iunie 2022

absolvire

Serbarile de la scoala sunt foarte importante pentru orice elev, mai ales cea de sfarsit de an, cand, practic, ai rezultatul care incununeaza toate eforturile depuse in ultimele luni. Din pacate, insa, din ce in ce mai multi parinti nu mai reusesc sa ajunga impreuna cu copiii la evenimentele organizate la final de an scolar. Si asta doare!


Sa fi invatat tot anul pentru rezultate bune, sa iei un premiu, oricare ar fi el si sa te trezesti singur la serbare, fara nimeni care sa te aplaude dintre ai tai este trist pentru un copil. Parintii sunt mai mereu ocupati si nu reusesc sa isi faca timp pentru a participa? Sau poate sunt genul care iti spun mereu ca nu conteaza notele si premiile, ci doar ce iti ramane in cap, si tocmai de aceea nu pun pret pe serbarile de final de an? Indiferent cum ar fi, tu cu siguranta ti-i doresti acolo, in publicul care aplauda copiii pentru eforturile si realizarile lor. Si atunci cum sa ii convingi pe parinti sa vina la serbarea de la scoala?


Spune-le cat este de important pentru tine sa ii stii acolo. Parerea lor este cea mai importanta pentru tine, sprijinul si aprecierea pe care ti le ofera sunt esentiale.


Spune-le ca iti este greu sa vezi alti colegi cu parintii in careu, in timp ce doar tu esti lasat singur.


Daca in clasa ta se organizeaza o serbare separata, cu diferite momente artistice, e cu atat mai important pentru tine sa ii vezi acolo. Iar ei trebuie sa stie asta!


Roaga-i sa se implice alaturi de tine in pregatirea serbarii. Repeta cu ei momentele la care vei participa, roaga-i sa ia legatura cu alti parinti pentru a se ocupa de organizare. Asa le va fi mai greu sa lipseasca de la un eveniment de care s-au ocupat. Deci e un fel de capcana, intre noi fie vorba.


Fa-i sa inteleaga cat este de important pentru tine sa fie prezenti, pentru a-i simti aproape. Pentru ca tu pe ei vrei sa ii faci mandri, nu-i asa? Si toata stradania ta pentru a te prezenta onorabil la serbare are nevoie de aprecierea lor, in primul rand.


Daca nu reusesti nicicum sa ii convingi, ai putea discuta cu invatatoarea sau un profesor in care ai incredere si cu care stii ca se inteleg mai bine. Spune-i cum te simti pentru ca parintii nu vor veni la serbare si acesta va putea sa ii contacteze pentru a le explica de ce este atat de importanta prezenta lor.


Bucuria si satisfactia ta ca participant la o serbare merita impartasita cu cele mai dragi persoane: cu parintii tai! Si daca nimic altceva nu functioneaza, poti apela si la putin santaj emotional si sa le spui ca iti rapesc bucuria de a face ceva frumos si, mai important, de a petrece timp cu ei. Nu e tocmai frumos, dar s-ar putea sa functioneze.

Redactia clopotel.ro

Inapoi la lista de stiri