Horoscopul zilei

Leu
(23 Iulie - 22 August)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Foca la maturitate are 3,6 m lungime si cantareste 1600 kg.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Ursul si iepurasul se plimba prin padure. Deodata se intalnesc cu Zana Buna:
-Baieti astazi e ziua voastra norocoasa, va voi indeplini 3 dorinte! spuse ea.
Ursul:
-Eu as vrea sa fiu singurul mascul din aceasta tara!
-Bine ursule!
Iepurasul:
-Eu as vrea sa am o casca de motocicleta.
-Bine iepurasule!
Ursul:
-As vrea sa fiu singurul urs mascul de pe pamant!
Iepurasul:
-As vrea sa am o motocicleta care sa zboare!
Ursul:
-As vrea sa fiu singurul urs mascul din univers!
Iepurasul:
-Eu as vrea, spune el in timp ce isi ambaleaza motocicleta ca sa poata fugi, ca ursul sa fie HOMOSEXUAL!!!

› vrei mai mult

Cum sa-i convingeti pe parinti sa va lase sa pastrati un caine sau o pisica

22 Octombrie 2021

Catel si pisica

Copiii si animalele sunt cei mai buni prieteni si pare ca de multe ori chiar se atrag reciproc. Este inevitabil ca un copil sa nu se indragosteasca macar o data de un animal, fie el caine sau pisica. Dar apoi urmeaza cea mai dificila intrebare: “Mami, tati, putem sa il pastram?”.


Unii parinti sunt incantati cand copilul vrea un animal de companie si vor raspunde “da” fara sa stea pe ganduri. Dar multi vor refuza acest scenariu. Nu inseamna ca sunt rai. Poate ca unii au trecut deja prin experienta unui animal de companie si au suferit dupa el, asa ca nu isi doresc acelasi lucru si pentru copiii lor. Altii poate se gandesc la cheltuieli sau la lipsa spatiului de acasa, iar faptul ca trebuie sa isi refuze propriul copil si sa ii stearga zambetul de pe buze chiar le rupe sufletul.


Dar stim cat de insistenti putem fi noi, copiii. La un moment dat tot reusim sa ii convingem!


Cum sa ii faci pe parinti sa accepte un animal de companie


Va vom ajuta cu niste sfaturi sa reusiti sa va convingeti parintii sa va lase sa pastrati catelul sau pisoiul mult dorit.


Fa-i sa se indragosteasca de el


O prima idee care va poate ajuta la indeplinirea visului este sa faceti cat de multe poze puteti cu animalutul. Prindeti-l in cele mai dragalase ipostaze, filmati-l cum se joaca, faceti poze impreuna cu el si aratati-le parintilor. Acesta este un bun prim pas in propria voastra “misiune imposibila”.

Catel si fetita


Daca iti vor spune ca, in caz ca i se intampla ceva animalului, vei suferi, incearca sa-i convingi ca bucuria ta si a animalutului care va avea o casa si o familie sunt mai pretioase.


Munca de convingere


Urmeaza partea putin mai dificila: sacrificiile pe care suntem dispusi sa le facem si promisiunile pe care va trebui sa le respectam.


Un animal de companie vine si cu cateva indatoriri, pe langa iubirea neconditionata pe care trebuie sa i-o daruim si pe care o vom primi. Daca ne dorim un caine, acesta trebuie hranit, hidratat, scos afara dimineata, la pranz si seara, dus la veterinar cand are nevoie. In cazul pisicilor scapam de partea cu scosul afara, dar trebuie sa le facem curat in litiera.


Trebuie, prin urmare, sa le promitem parintilor ca ne vom ocupa cu seriozitate de animal si ca nu ne vom abate de la sarcinile noastre. Important este sa-I convingem, iar apoi probabil ca oricum ne vor ajuta si ei.


Asumarea responsabilitatii


Un animalut de companie nu este o jucarie pe care sa o uiti intr-un colt cand te plictisesti de ea. Trebuie sa il iubim, sa il ingrijim, sa ne jucam cu el, pentru ca este un suflet, la fel ca noi. Cand luam acasa un animal ne asumam o responsabilitate, asa ca trebui sa ne gandim bine si sa fim siguri ca suntem pregatiti pentru asta. Abia apoi le putem promite parintilor ca vom avea grija de el, ca il vom scoate afara, ca ne vom ocupa de curatenie. Apelati si la sentimente: asigurati-i ca veti iubi animalul si spuneti-le cat de fericiti va va face prezenta lui in casa.

Baiat si pisica


Pentru a le demonstra cat sunteti de responsabili, trebuie sa faceti cateva eforturi. Demonstrati-le parintilor cand de cuminti puteti fi; faceti-va curat in camera, faceti-va temele si nu refuzati niciuna dintre sarcinile pe care vi le dau. Merita sa va comportati ca niste ingerasi pentru a va convinge parintii.


De asemenea, toti copiii stiu cum sa foloseasca internetul. Cu un singur click puteti intra pe site-ul unui adapost de animale si sa le aratati parintilor cate fiinte dragalase au nevoie de o casa si de iubire. A adopta un animalut ar fi o fapta buna care va va face pe toti sa va simtiti impliniti si cu siguranta recunostinta e care o veti primi va fi uriasa.


Sa ai o fiinta care te iubeste neconditionat si care sa te inveseleasca atunci cand esti trist este extrem de placut, pentru ca un animalut este un prieten care iti va fi mereu loial. In final toate eforturile pe care le veti depune vor merita!

Iti recomandam de asemenea si articolele de mai jos:

De ce e bine sa ai un animal de companie cand esti copil?
Cum imi conving parintii sa adoptam un animal?
Lucruri pe care nu ar trebui sa le ascundem de parinti
Cum imi conving parintii sa mergem in vacanta unde imi doresc
Cum sa le spun parintilor ca nu vreau sa ne mutam in casa noua
Cum imi conving parintii sa ma lase in tabara
Cum sa-i convingi pe parinti sa iti cumpere cele 5 carti citite de prietenii tai

Redactia clopotel.ro

Inapoi la lista de stiri