Cum imi conving parintii ca stiu cum sa ma imbrac?

6 septembrie 2022, 10:17

Cum imi conving parintii ca stiu cum sa ma imbrac

Cand esti copil te imbraci cu ce si cum isi doresc parintii, dar vine o vreme cand simti nevoia sa ai si tu un cuvant de spus in privinta stilului vestimentar. Dar pentru asta trebuie sa ii convingi pe ai tai ca stii cum sa te imbraci.

Cand iti doresti o pereche de pantaloni cum se poarta sau un hanorac la moda, dar parintii iti spun ca ei stiu mai bine ce iti trebuie, nu iti pica prea bine, corect? Mai ales daca ai depasit varsta la care aveai nevoie de ajutor pentru a nu-ti pune hainele pe dos sau cu fata in spate, pentru a-ti pune ciorapii cum trebuie in picioare si pentru a nu te incalta invers. Si atunci ce e de facut?

Arata-le ca stii cum sa te imbraci

Asta nu inseamna sa pui pe tine haine „de firma”, ci sa folosesti la maximum ceea ce ai in garderoba. In primul rand trebuie sa ai grija sa porti mereu haine curate, pentru a nu parea neglijent. Apoi, incearca sa te documentezi putin despre cum se asorteaza culorile, pentru a alcatui tinute armonioase, care sa iti placa si tie, si parintilor.

Demonstreaza-le ca vrei un anumit obiect vestimentar nu numai pentru ca il au toti prietenii tai, ci pentru ca este calduros sau racoros, dupa caz, pentru ca are o culoare care iti vine bine, care iti pune in evidenta anumite trasaturi, pentru ca este facut dintr-un material de calitate.

Invata ce si cand trebuie sa porti

Nu zice nimeni ca trebuie sa te transformi dintr-o data intr-un mini designer vestimentar. Dar este important sa stii sa iti asortezi tinuta cu situatia. Cand mergi la scoala trebuie sa ai o tinuta decenta, potrvita cu cadrul in care iti desfasori activitatea. Daca nu aveti uniforma, poti opta oricand pentru un pantalon si un tricou sau o camasa, pentru o rochita sau o tinuta fusta + bluza, in cazul fetelor (atentie la lungimea fustei!); un trening sau pantaloni scurti, in zilele calduroase, s-ar putea, in schimb, sa nu fie tocmai potrivite.

Daca iesiti in oras, este ocazia potrivita sa le arati ca stii cum sa te imbraci. Alege o tinuta potrivita cu locul in care mergeti. Chiar daca de obicei preferi tinutele sport, o iesire la o terasa sau la un restaurant, ori o vizita impun o anumita tinuta mai casual, poate chiar stilata, decat cea pe care ai alege-o pentru a iesi cu prietenii cu bicicletele in parc, sa spunem.

Este important ca tinuta ta sa fie una ingrijita, chiar daca este casual sau chiar sport casual. Discuta cu ai tai despre hainele pe care ti-ai dori sa le porti si explica-le ce te face sa iti doresti asta. Spune-le, de exemplu, ca anumite hainute din dulapul tau nu iti mai vin la fel de bine sau ca nu se mai potrivesc varstei tale. Explica-le ca gusturile tale au evoluat de la tricourile cu Mickey Mouse sau alte personaje din desene animate, catre ceva mai potrivit varstei tale.

Arata-te dispus/a sa renunti la o parte dintre hainele care fie nu iti mai vin, fie nu mai sunt pe gustul tau. Le puteti dona, daca sunt inca in stare buna, si astfel nu numai ca vei face loc in dulap, dar vei fi facut si o fapta buna.

Sa iti convingi parintii ca stii cum sa te imbraci nu este chiar o misiune imposibila. Ca fata, de exemplu, atunci cand le ceri sa iti cumpere o rochie anume pentru banchet, poti argumeta ca modelul respectiv se potriveste si cu alte ocazii: un eveniment in familie, o iesire la un spectacol, sa zicem. Chiar acesta este indicat sa fie criteriul de selectie: multifunctionalitatea unei tinute.

Ca baiat ar trebui sa stii ca argumentul „si X are la fel” nu o sa tina in fata parintilor. Pentru ei este greu de acceptat ideea ca tu iti doresti sa fii parte dintr-o „turma” si se vor impotrivi acestei tendinte, chiar daca asta inseamna sa te imbrace cum vor ei pana cand vei implini 18 ani.

Daca parintii vor vedea ca ai argumentele potrivite atunci cand le spui ca ai vrea sa iti alegi singur/a hainele, cu siguranta vor fi deschisi sa faceti impreuna acest pas. Nu ii refuza daca vor sa te insoteasca la cumparaturi, cere-le parerea, chiar daca stii ca nu veti fi chiar pe aceeasi lungime de unda, si scoate in evidenta avantajele unei anumite tinute.

Explica-le ca vrei sa ai un stil vestimentar propriu, ca nu este doar o faza. Si daca e nevoie pune „la bataie” chiar si propriile economii cand veti merge la shopping. Asta le va arata alor tai cat de important este pentru tine acest pas si cel mai probabil te vor sustine.

Citeste si articolele de mai jos:

Cum imi conving parintii sa imi cumpere ghiozdanul pe care il doresc?
Cum sa imi conving parintii sa-mi cumpere o bicicleta?

Cum imi conving parintii sa mergem in vacanta unde imi doresc?
Cum imi conving parintii sa adoptam un animal?
Cum sa ii conving pe parinti sa ma lase in excursie cu colegii mei?
Cum imi conving parintii sa ma lase in tabara?
Cum sa-i convingeti pe parinti sa va lase sa pastrati un caine sau o pisica
Cum sa-i convingi pe parinti sa iti cumpere cele 5 carti citite de prietenii tai

Redactia clopotel.ro

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Fecioara
(23 August - 21 Septembrie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Pasta de dinti se folosea in China si in India inca inainte de anul 500 i.H.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Care este culmea GEOGRAFIEI ?
Sa deschizi Portile de Fier cu Cheile Bicazului.

› vrei mai mult