Horoscopul zilei

Taur
(21 Aprilie - 21 Mai)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Cu ocazia aniversarii a 110 de ani de la castigarea independentei, Statele Unite ale Americii au primit in dar "Statuia Libertatii" de la Franta.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Profesorul catre elev:
- Poti sa-mi spui cit face o optime dintr-o treime?
- Exact n-as putea sa va spun, dar prea mult n-are cum sa fie.

› vrei mai mult

Cum imi conving parintii sa imi cumpere ghiozdanul pe care il doresc?

01 Septembrie 2022

Cum imi conving parintii sa imi cumpere ghiozdanul pe care il doresc

Odata cu incepere scolii ai nevoie si de un ghiozdan nou. Poate nu chiar nevoie, dar cu siguranta iti doresti un rucsac mai la moda, mai usor, mai practic, mai potrivit pentru tine, unul pe care sa iti faca placere sa il porti. Dar ce te faci daca ghiozdanul de anul trecut e inca foarte bun, iar parintii nu vor sa ti-l cumpere pe cel pe care ti-l doresti?


Cum sa-i convingi pe parinti sa iti cumpere ce vrei


Exista o strategie care, aplicata corect, nu ar trebui sa dea gres. Trebuie doar sa stii cum sa ceri si sa stii cum sa ii faci sa simta ca a-ti indeplini dorinta nu e un efort.


Roaga-i frumos sa iti cumpere ghiozdanul dorit. Nu le cere sa o faca, de parca ti-ar datora asta sau pentru ca tu crezi ca meriti. Tonul face muzica, nu uita!


Arata-le ca intelegi ca e o investitie in confortul tau si ca le apreciezi eforturile. Spune-le ce nu iti mai place la ghiozdanul cel vechi, de ce cel pe care ti-l doresti ar fi mai confortabil sau mai rezistent. Spune-le ca apreciezi tot ce fac pentru tine si ca sunt parinti grozavi, dar atentie sa nu o faci cu falsitate. Chiar trebuie sa crezi lucrurile pe care le spui, pentru ca ele sa isi atinga „tinta”.


Ofera ceva la schimb. Ce ai putea oferi, te intrebi? Pai singurul lucru pe care il doresc, in general, de la tine: sa dai dovada de mai multa responsabilitate, mai exact sa faci si tu cate ceva prin casa si sa inveti bine.


Ofera-te sa contribui si tu cu bani din economiile tale. Le poti spune ca ai vazut la magazin un ghiozdan care crezi ca ti s-ar potrivi mai bine, mai modern, mai bine compartimentat (adauga tu tot ce crezi ca trebuie subliniat), dar ca nu ai destui bani economisiti pentru a-l cumpara. Roaga-i sa te ajute cu diferenta si e posibil sa ramai si cu economiile intacte. Pentru ca nimic nu ii bucura mai tare pe ai tai decat sa le arati ca te-ai gandit la toate lucrurile si ca devii responsabil.


Evita scenele dramatice. Daca te refuza sau daca iti spun ca se vor mai gandi la asta, nu te apuca sa te plangi ca iti fac o nedreptate, ca nu te iubesc, ca vor rade colegii de tine pentru ca ai tot ghiozdanul vechi. Primeste chiar si un refuz cu demnitate si intelegere, in loc sa te comporti ca si cum ar fi sfarsitul lumii. O atitudine matura s-ar putea sa iti aduca beneficii.


Incearca sa-i convingi cerandu-le sa nu raspunda imediat. Da-le o tema de gandire, cum ar veni. Prezinta-le avantajele pe care crezi ca le-ar avea noul ghiozdan (e mai incapator si tu vei avea mai multe rechizite de carat, are o forma mai prietenoasa cu spatele tau etc.) si spune-le sa se gandeasca la asta inainte de a-ti da un raspuns.


Parte din strategie este sa stii sa iti alegi momentul pentru a cere ce doresti. Asigura-te ca nu ii prinzi intr-o dispozitie proasta si asigura-te ca au timp pentru tine.

Citeste si articolele de mai jos:

Cum sa imi conving parintii sa-mi cumpere o bicicleta?
Cum pot sa-mi conving parintii sa ma lase sa-mi cumpar ce haine vreau
Cum imi conving parintii sa mergem in vacanta unde imi doresc
Cum imi conving parintii sa adoptam un animal?
Cum sa ii conving pe parinti sa ma lase in excursie cu colegii mei
Cum sa ii conving pe parinti sa vina la serbarea de la scoala?
Cum imi conving parintii sa ma lase in tabara
Cum sa le spun parintilor ca nu vreau sa fac meditatii

Redactia clopotel.ro

Inapoi la lista de stiri