Cum sa iti convingi parintii sa te lase sa dai o petrecere acasa

7 octombrie 2022, 12:06

Cum sa iti convingi parintii sa te lase sa dai o petrecere acasa

Vine ziua ta si vrei sa organizezi o petrecere? Simti, pur si simplu, nevoia sa petreci mai mult timp cu prietenii? Iata cum sa iti convingi parintii sa te lase sa dai o petrecere.

Petrecerile sunt amuzante indiferent de ocazie. Fie ca e vorba de o zi de nastere sau de o ocazie speciala, fie ca e o petrecere organizata la sfarsit de saptamana, este un prilej foarte bun de a petrece timp cu prietenii. Si daca pana acum ai fost la diferite petreceri pentru colegi sau amici, poate simti ca a venit timpul sa organizezi un party chiar la tine acasa. Ideea e foarte buna, pentru ca aveti mai mult confort decat intr-un spatiu destinat acestui gen de evenimente. Dar cum faci sa ii convingi pe ai tai sa accepte sa fiti gazde? Hai sa vedem!

Abordeaza-i cand stii ca sunt relaxati

Deschide discutia despre petrecere cu parintii cand stii ca au timp sa te asculte. Povesteste-le despre ideea ta si prezinta-le o lista cu posibili invitati; incearca sa nu exagerezi cu numarul lor, mai ales daca nu aveti o locuinta foarte spatioasa.

Explica-le care ai vrea sa fie tema petrecerii: dans, karaoke, petrecere in pijamale, game party, petrecere cu costume. Daca ii vezi reticenti la idee sau daca te refuza, nu renunta si nici nu te imbufna pe loc. Continua pur si simplu discutia, subliniind ca accepti faptul ca nu sunt de acord cu asta pe moment. Sa o ia doar ca pe o tema de gandire!

Explica-le de ce vrei sa organizezi o petrecere

Daca vrei o petrecere de ziua ta poate fi mai simplu sa ii convingi. Daca, insa, nu ai un motiv anume, ci pur si simplu vrei o ocazie sa petreci timp cu prietenii, va trebui sa duci putina munca de convingere.

Spune-le ca, dupa ce ai invatat mult in ultima vreme, dupa ce ai avut de dat teste (cu note bune, de preferat), dupa ce ai incercat sa fii un copil model (obicei la care nu vei renunta oricum, nu-i asa?) simti, pur si simplu, nevoia unei intalniri cu prietenii chiar la tine acasa, unde puteti fi mult mai relaxati decat in alta parte.

Arata-le ca te-ai pregatit intens pentru aceasta discutie

Incearca sa te duci cu un plan gata facut, pe care ei sa il poata analiza:

• prezinta-le date posibile si intreaba-i daca ei aveau deja un plan pentru acele zile; e de preferat sa alegi zile de sambata, pentru ca toata lumea e libera, iar duminica nu este, de obicei, o zi incarcata.

• schiteaza o lista cu ce ati putea servi la petrecere si poate chiar un buget pentru gustari si sucuri.

• asigura-i ca vei face curat si ordine si inainte, si dupa petrecere si ca nimeni nu va face stricaciuni in casa.

• „arma secreta” este sa pui la bataie economiile tale atunci cand discutati despre costuri.

Este important ca pe toata durata discutiei sa pastrezi un ton calm si politicos!

Cere-le parerea si accepta-le conditiile

Chiar daca sunt de acord cu planurile tale, chiar daca te refuza pe moment, insista sa isi spuna parerea despre ele. Intreaba-i cum erau petrecerile cand erau ei copii (poate fi chiar o tema pentru un party la un moment dat), roaga-i sa te ajute cu planificarea si eventual sa discute cu parintii prietenilor pe care ai dori sa-i inviti. Faptul ca vei incerca sa-i implici in organizare (dar nu mai mult decat sunt ei dispusi sa o faca!) s-ar putea sa te ajute sa obtii un raspuns pozitiv.

Chiar daca tu crezi ca sunteti destul de mari incat sa nu aveti nevoie de supravegherea unor adulti la petrecere, nu le cere, in niciun caz, sa plece de acasa. Daca au incredere in voi, vor lua aceasta decizie si singuri, insa daca tu specifici acest lucru le va ridica semne de intrebare si iti vor scadea sansele de a obtine ceea ce iti doresti.

Daca parintii pun conditii (de ex. fara alcool, fara fumat, fara vorbit urat etc.) accepta-le si asigura-te ca invitatii tai le respecta.

Citeste si articolele de mai jos:

Cum sa iti convingi parintii sa iti redecoreze camera
Cum imi conving parintii sa ma lase sa ma imbrac mai modern?
Cum imi conving parintii sa ma lase sa petrec mai mult timp cu prietenii?
Cum sa imi conving parintii sa imi cumpere o trusa de make up?
Cum imi conving parintii ca stiu cum sa ma imbrac?
Cum sa imi conving parintii sa-mi cumpere o bicicleta?
Cum pot sa-mi conving parintii sa ma lase sa-mi cumpar ce haine vreau
Cum imi conving parintii sa mergem in vacanta unde imi doresc?
Cum imi conving parintii sa adoptam un animal?
Cum imi conving parintii sa imi cumpere ghiozdanul pe care il doresc?
Cum sa ii conving pe parinti sa ma lase in excursie cu colegii mei?
Cum sa ii conving pe parinti sa vina la serbarea de la scoala?
Cum imi conving parintii sa ma lase in tabara?
Cum sa-i convingeti pe parinti sa va lase sa pastrati un caine sau o pisica
Cum sa-i convingi pe parinti sa iti cumpere cele 5 carti citite de prietenii tai

Redactia clopotel.ro

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Sagetator
(22 Noiembrie - 20 Decembrie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Cel mai mic peste din lume traieste in lacurile insulelor Filipine. E vorba de guvidul-pitic (Pandako pygmaea) un pestisor vioi, cu capul rotunjit, obrajii umflati si aripioarele de pe pantec unite intre ele si formand un fel de ventuza cu care se prinde de pietre. Sursa: Enciclopedia de Biologie - Editura All

› vrei mai mult

Bancul zilei

Pe o strada, un civil vede pe jos o cascheta de politist. Pe cealalta parte a drumului vede un politist cu capul gol si-l intreaba:
- Domnule ofiter, v-ati pierdut cascheta?
Politistul se uita la cascheta si spune:
- Asta nu-i a mea. Nu sunt asa de inalt!

› vrei mai mult