Enciclopedia Clopotel
Adauga Articol
Ceasul
Inventatori    Inventii    
Becul Electric    Bicicleta    Blue Jeans    Ceasul    Coca-Cola    Large Hadron Collider    Ochelarii    Radioul    Telefonul    Telegraful    Tiparul    
Ceasul


Ceas Ceasul este un instrument de masurare a timpului si a fost inventat inca din antichitate. Prima forma de ceas a aparut in vremea egiptenilor si era numit obelisc sau ceas solar. Ora era aratata in funtie de umbrele pe care obeliscul le facea pe pamant.De asemenea, un alt instrument de masurare a timpului este clepsidra, flosita in europa in secolul XIV.

Se spune ca ceasul, asa cum este el azi, a fost inventat in jurul anilor 1300, insa acest lucru nu este cert. In 1335 a fost ridicat in Milano primul ceas public.

Abia in anul 1500, un lacatus german pe nume Peter Henlein a creat ceasul mic portabil ce era tinut in mana sau in buzunar, insa acesta avea doar limba ce indica ora. Prima persoana care a purtat un ceas de mana a fost fizicianul francez, Blaise Pascal iar in 1577, Jost Burgi a inventat bratul pentu minute. Ceasul electronic a aparut in 1953 iar primul ceas cu alarma in 1787.
Clopotel.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate