Enciclopedia Clopotel
Adauga Articol
Radioul
Inventatori    Inventii    
Becul Electric    Bicicleta    Blue Jeans    Ceasul    Coca-Cola    Large Hadron Collider    Ochelarii    Radioul    Telefonul    Telegraful    Tiparul    
Radioul


Radioul este metoda prin care sunetul este transmis, prin intermediul aerului, cu ajutorul undelor radio electromagnetice.

Undele radio au fost inventate de fizicianul american de origine sarba Nicola Tesla. Acesta a construit un sistem care a reusit sa transmita si sa primeasca semneale radio de la o distanta de mai putin de 3 kilometrii. In anul 1895 a trimis un semnal radio, iar dupa o perioada de 2 ani a primit ca raspuns din Canada semnul "S" in limbajul Morse.

Radio

Aceasta descoperire a avut o mare importanta in viitorul telegrafiei si folosirii codului Morse, deoarece au ajutat la comunicarea intre nave in cazul unor dezastre pe mare. Pana in ziua de astazi codul morse a ramas singura modalitate de comunicare digitala de modulare si transmitere a informatiei care poate fi folosita eficient si poate fi citita usor de oameni. Primul om care a transmis un mesaj vocal prin intermediul undelor radio a fost Reginald Fessenden in 1900.
 
Nu dupa mult timp, din lipsa de fonduri, Nicola Tesla a renuntat la propria inventie, insa, este considerat in continuare inventatorul statiei de radio cu emisiuni.       
Clopotel.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate