Horoscopul zilei

Pesti
(19 Februarie - 20 Martie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Cea mai lunga echilibristica a fost facuta de Jorge Ojeda-Guzman care a rezistat a petrecut 250 de zile, pe o sarma de 11 m lungime, la 10,7 m inaltime, mergand, dansand si balansandu-se pe un scaun in fata multimilor de oameni.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Intrebare: De ce nu alearga melcii?
Raspuns: Sa nu-i fluture ochii.

› vrei mai mult

Cum sa ma imbrac in prima zi de scoala?

02 Septembrie 2022

Cum sa ma imbrac in prima zi de scoala

Chiar daca nu poti spune ca te bucuri prea tare ca s-a terminat vacanta, prima zi de scoala e prilej de emotii pentru elevi, in fiecare an. Vrei sa arati bine, sa faci impresie buna, sa pui in valoare schimbarile prin care ai trecut peste vara, mai ales daca nu te-ai prea vazut cu colegii.


Cand esti suficient de mare sa nu te mai imbrace parintii, prima zi de scoala vine mereu la pachet cu o intrebare: „cum sa ma imbrac?”.


Ei bine, iata cateva lucruri care s-ar putea sa te ajute, mai ales daca esti in situatia in care vei avea colegi noi, profesori noi etc.


Nu uita ca nu haina il face pe om, dar imaginea este extrem de importanta intr-o lume in care multi se grabesc sa judece cartea dupa coperti. In primul rand, orice ai purta, ai grija sa ai un aspect ingrijit. Incearca sa dormi bine, pentru a arata fresh. Fa un dus seara sau dimineata, aranjeaza-ti parul si afiseaza un zambet larg, care transmite deschidere si incredere in sine.


Cum iti alegi tinuta pentru prima zi de scoala


Alege culori care iti vin bine, dar evita piesele vestimentare prea tipatoare sau fosforescente. Vrei sa iesi in evidenta prin stil, nu luandu-le, la propriu, ochii celorlalti. Chiar daca nu se face parade modei la scoala, o tinuta ingrijita conteaza enorm.


Fetele ar trebui sa poarte un machiaj discret in prima zi de scoala. Este important sa te simti bine in pielea ta, insa exista posibilitatea ca un machiaj prea puternic sa iti atraga antipatii din partea profesorilor si profesoarelor. Pentru ca mergi la scoala, nu la nunta.


Poarta haine in care sa te simti confortabil. Si cand spunem confortabil, inseamna si sa fie masura potrivita, dar si sa nu traiesti mereu cu impresia ca te scruteaza cineva cu privirea. Nu merge la scoala in tinutele purtate in vacanta, dar nici nu te chinui in haine care te fac sa te simti incorsetat/a.


Cum alegi, concret, outfitul? Criteriul cel mai bun este sa fie unul care nu te face sa te simti inconfortabil, agitat/a, care sa nu te puna intr-o lumina nefavorabila. Nu trebuie sa te imbraci ca o maicuta, daca esti fata, dar nici sa para ca ai venit la scoala direct din club sau de pe plaja. La baietii pare totul mult mai simplu, dar nu inseamna ca este.


E bine sa te informezi despre codul vestimentar al institutiei de invatamant. Nu ai, totusi, cum sa dai gres cu o tinuta smart casual. O pereche de pantaloni si camasa sau tricou, o rochita care sa nu fie, desigur, prea scurta sau prea decoltata sunt alegeri cu care mergi la sigur.

Iti recomandam sa citesti si articolele de mai jos:

Cum imi conving parintii sa imi cumpere ghiozdanul pe care il doresc
Cum pot sa-mi conving parintii sa ma lase sa-mi cumpar ce haine vreau
Cum sa ii conving pe parinti sa ma lase in excursie cu colegii mei

Cum sa ii conving pe parinti sa vina la serbarea de la scoala?
Cum pot sa am timp de joaca intre teme si scoala
Cum sa depasesc frica de apa atunci cand merg la mare?
Cum sa imi conving parintii sa-mi cumpere o bicicleta?
Cum sa ma protejez de canicula?
Cum sa le spun parintilor ca primesc mesaje ciudate pe internet de la straini
Cum sa le spun parintilor ca nu vreau sa ne mutam in casa noua

Redactia clopotel.ro

Inapoi la lista de stiri