Horoscopul zilei

Scorpion
(23 Octombrie - 21 Noiembrie)


Echilibrul emotional va fi puternic zdruncinat astazi cand vei fi pus/a in fata unei nedreptati evidente. Chiar daca ai slabe sanse sa iti revii din aceasta situatie, tot trebuie sa incerci! Nu te lasa dominat de emotii!

› vrei zodia ta

Bancul zilei

profesoara ii da lui bula un bilet sa il duca tatalui sau dar sa nu il citeasca.bula la citit si in bilet scria:'draga!te astept la pomul nostru.bula ii duce biletul tatalui sau ,ia cateva gogosi si sa dus sa se catere in acel copac.cand cei doi sau intalnit au spus ca ar vrea sa aiba un copil dar barbatul a intrebat cine sal creasca.femeia a raspuns ca o sa il creasca cel de sus si bula a zis:'SA MOR DE II DAU VREO GOGOASA!!!

› vrei mai mult

Cultura generala

Broastele se gasesc pe toate continentele, cu exceptia Antarcticii.

› vrei mai mult

Cum sa le spun parintilor ca nu vreau sa ne mutam in casa noua

29 aprilie 2022, 10:33

Casa dulce casa

Oricine isi doreste sa se mute intr-o casa noua, mai mare, mai frumoasa, dar cand esti copil mutarea presupune sa te rupi de locuri dragi, de prieteni, de colegii de scoala de cele mai multe ori. Sigur ca parintii iti vor spune ca in noua casa vei avea camera ta, mobila noua si mai mult confort, dar cum se face ca asta nu te face sa te simti deloc... confortabil?

De ce ar trebui sa aiba si copiii un cuvant de spus

Cand vine vorba ca familia sa se mute intr-o locuinta noua, nimeni nu ii intreaba si pe copii daca sunt de acord cu aceasta schimbare. Daca parintii iau in calcul aceasta varianta sau au luat deja decizia de a va muta, ar fi bine sa le spui ce simti. Poate nu se vor schimba prea multe, dar macar nu vei tine totul in tine. Si poate se vor gasi macar solutii de compromis, in limita posibilitatilor, pentru a nu fi nevoit tu, copilul, sa renunti chiar la tot ceea ce ai cunoscut pana atunci.

Explica-le parintilor de ce ai vrea sa ramai unde sunteti, spune-le ce simti ca ai de pierdut prin comparatie cu ce ai avea de castigat.

Intreaba-i de ce trebuie sa va mutati, pentru ca este important sa stii si motivele lor. Poate este din cauza serviciului, poate nu isi mai permit sa locuiti unde o faceti in prezent, poate pur si simplu sunt de parere ca nu mai este de ajuns pentru copil/copii sau poate li se pare ca zona in care stati deja nu este una suficient de sigura.

Daca ai frati, discuta si cu ei despre mutarea intr-un loc nou si incearca sa afli daca le provoaca acelasi disconfort sau nu. E bine sa stii daca ai aliati in caz ca vrei sa ii faci pe parinti sa se razgandeasca sau daca sansele tale sunt reduse.

Poti face o lista cu „pro” si „contra”, pe care sa o completati apoi impreuna, cand veti discuta despre mutare. Incearca sa alegi un moment bun atunci cand iti rogi parintii sa stati de vorba despre asta. Pentru a avea un feedback bun ar fi bine ca parintii sa fie odihniti si sa aiba timp liber.

Trucuri pentru „sedinta” cu parintii:

• imbraca-te frumos; le va demonstra ca este o chestiune importanta pentru tine.

• daca faci o prezentare pe hartie (lista cu „pro” si „contra”) va fi, de asemenea, o dovada ca ai depus eforturi pentru a pregati discutia.

• este in regula sa fii emotionat si sa se vada, dar incearca sa nu plangi de la primele cuvinte pentru ca isi vor pierde rapid rabdarea.

• daca iti vor spune ca nu va mai permiteti sa locuiti in acelasi loc, ofera-te sa renunti la cateva dintre beneficiile pe care le ai si in care ti se pare ca investesc mai multi bani.

• pastreaza ce mai bun argument pentru finalul discutiei.

La sfarst spune-le ca nu vrei un raspuns imediat, ci ca vrei sa se gandeasca la ce ati discutat. Incredinteaza-i, totodata, ca pui pret pe judecata lor si ca stii ca vor lua cea mai buna decizie.

Vezi Superstitii despre casa

Redactia clopotel.ro

inapoi la stiri Clopotel