Horoscopul zilei

Varsator
(20 Ianuarie - 18 Februarie)


Azi te vei intalni cu cativa prieteni/prietene. Poate se leaga ceva, o iesire pentru weekend in parc?

› vrei zodia ta

Bancul zilei

Exista trei tipuri de oameni: unii care stiu sa numere si altii care nu stiu.

› vrei mai mult

Cultura generala

In prezent sunt cunoscute peste 6000 de specii de reptile si 73.000 specii de paienjeni.

› vrei mai mult

Educatia rutiera

Crezi ca stii sa mergi pe strada? Daca da testeaza-ti cunostintele de educatie rutiera alegand una dintre categoriile urmatoare de intrebari. Fiecare categorie are un set de 10 intrebari.

Categorii de teste : 

AUTOMOBIL CLUBUL ROMAN SI PROBLEMATICA EDUCATIEI RUTIERE

O secunda pentru viata ta

1. Incepand cu anul scolar 2000-2001, s-a lansat, sub auspiciile ACR, PROIECTUL PILOT DE EDUCATIE RUTIERA A ELEVILOR, care cuprinde:
a) Implementarea PROIECTULUI PILOT, ca centru cu caracter metodologic, la nivelul fiecarui inspectorat scolar judetean si al filialei judetene ACR;
b) Amenajarea de LABORATOARE SCOLARE DE EDUCATIE RUTIERA a elevilor in unitati de invatamant ( pana in prezent functioneaza peste 150 de astfel de laboratoare iar actiunea de amenajare a acestora continua );
c) Primul laborator a fost infiintat la Scoala Generala Balotesti, judetul Ilfov.
d) LABORATOARELE SCOLARE DE EDUCATIE RUTIERA nu se suprapun programei de invatamant, ci sunt complementare acesteia, slujind acelasi scop: pregatirea micilor pietoni pentru viata.

2. A fost lansat, in 1 octombrie 2001, cu prilejul Conferintei Nationale de Siguranta Rutiera (cu participare internationata) de la Bucuresti LABORATORUL MOBIL DE EDUCATIE RUTIERA, care se adreseaza unor segmente mai largi de participanti la trafic: copii, parinti, conducatori auto. Acest laborator - in premiera in Romania - isi desfasoara actiunile, de asemenea, sub patronajul Automobil Clubului Roman. Laboratorul mobil se deplaseaza in toata tara: in unitati scolare, parcuri de joaca pentru copii, cartiere, unitati de transport, etc.

3. In vacantele scolare functioneaza an de an la Motelul - Pensiune al ACR din zona montana Nehoiu ( judetul Buzau ) o TABARA SCOLARA DE EDUCATIE RUTIERA, la care participa copiii membrilor Automobil Clubului Roman; in 2002 Tabara Scolara de Educatie Rutiera se afla la a cincea editie.

4. Automobil Clubul Roman se numara printre initiatorii unei CONVENTII pe problematica educatiei rutiere, la care participa Inspectoratul General de Politie, Ministerul Educatiei si Cercetarii, Ministerul Sanatatii si Familiei si alti factori centrali cu atributii ─Ćin materie.

5. Sub auspiciile Automobil Clubului Roman, Ministerului Educatiei si Cercetarii si Inspectoratului General al Politiei se desfasoara, an de an, CONCURSUL NATIONAL "EDUCATIE RUTIERA - EDUCATIE PENTRU VIATA" cu faze pe scoli, localitati, zonale si judetene, care se incheie cu Finala Nationala, si a caror castigatori participa la Concursul international de educatie rutiera organizat anual de Alianta Internationala de Turism ( AIT ).

O secunda pentru viata ta
Clopotel.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate