Enciclopedia Clopotel
Adauga Articol
Fuchsia
Cistus    Clematis    Clerodendrum    Clianthus    Coreopsis    Cosmos    Cotinus    Crocus    Cyclamen    Cyticus    Dahlia    Danae    Datura    Delephinium    Deutzia    Dianthus    Digitals    Dimorphotheca    Echium    Erica    Erigeron    Euonymus    Felicia    Forsythia    Fuchsia    Rafflesia    
Fuchsia


Familia: Onagraceae
Aspect: Tufa
Perioada de inflorire: iulie - octombrie
Expunere: Plina lumina, penumbra
Udare: Medie

Fuchsia

Speciile Fuchsia sunt un grup numeros de plante pentru flori, cu frunze cazatoare, de diferite forme.

Cultivare: dificultate medie. Trebuie mutate in alte vase in februarie si ajustate prin taiere in martie, scurtand ramurile pana la o treime din lungimea lor. Compostul trebuie sa fie umed, dar nu imbibat de apa. La fiecare 15 zile se administreaza un ingrasamant lichid. Temperatura recomandata este de circa 15 °C, necesita zilnic o pulverizare cu apa, in special vara, si expunere la lumina. Iarna fuchsiile isi pierd frunzele si trebuie adapostite intr-un loc racoros si fara incalzire.

Reproducere: In perioada de primavara sau in august - septembrie se inmultesc prin butasi lungi de 10 cm din lastari tineri. Se planteaza separate in vase cu diametrul de 7 cm umplute cu nisip si turba in parti egale. Vasele, acoperite - trebuie mentinute putin umede - cu o folie de plastic transparenta, se pastreaza la 16 - 18 °C. Plantele pot fi inmultite si prin seminte. Acestea trebuie plantate in martie - aprilie, acoperite cu un strat subtire de compost, la o temperatura de 16 °C.

Pericole: Speciile de Fuchsia au nevoie de o temperatura moderata, de o lumina buna, protejate - in acelesi timp - de razele directe ale soarelui. De asemenea, ingrasamintele trebuie dozate corespunzator. Contra areuloidelor si paduchilor de plante se trateaza cu insecticide cu actiune sistemica.

Specii si soiuri: Fuchsia fulgens, Fuchsia magellanica, Fuchsia procumbens, Fuchsia triphylla, Fuchsia �Elfriede Ott�.

Clopotel.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate