Enciclopedia clopotel

Fuchsia

Familia: Onagraceae
Aspect: Tufa
Perioada de inflorire: iulie - octombrie
Expunere: Plina lumina, penumbra
Udare: Medie

Fuchsia

Speciile Fuchsia sunt un grup numeros de plante pentru flori, cu frunze cazatoare, de diferite forme.

Cultivare: dificultate medie. Trebuie mutate in alte vase in februarie si ajustate prin taiere in martie, scurtand ramurile pana la o treime din lungimea lor. Compostul trebuie sa fie umed, dar nu imbibat de apa. La fiecare 15 zile se administreaza un ingrasamant lichid. Temperatura recomandata este de circa 15 °C, necesita zilnic o pulverizare cu apa, in special vara, si expunere la lumina. Iarna fuchsiile isi pierd frunzele si trebuie adapostite intr-un loc racoros si fara incalzire.

Reproducere: In perioada de primavara sau in august - septembrie se inmultesc prin butasi lungi de 10 cm din lastari tineri. Se planteaza separate in vase cu diametrul de 7 cm umplute cu nisip si turba in parti egale. Vasele, acoperite - trebuie mentinute putin umede - cu o folie de plastic transparenta, se pastreaza la 16 - 18 °C. Plantele pot fi inmultite si prin seminte. Acestea trebuie plantate in martie - aprilie, acoperite cu un strat subtire de compost, la o temperatura de 16 °C.

Pericole: Speciile de Fuchsia au nevoie de o temperatura moderata, de o lumina buna, protejate - in acelesi timp - de razele directe ale soarelui. De asemenea, ingrasamintele trebuie dozate corespunzator. Contra areuloidelor si paduchilor de plante se trateaza cu insecticide cu actiune sistemica.

Specii si soiuri: Fuchsia fulgens, Fuchsia magellanica, Fuchsia procumbens, Fuchsia triphylla, Fuchsia �Elfriede Ott�.